Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

16:04

Vokietijoje po dviejų gaisrų ir parduotuvių taranavimo vanu sulaikytas siras

Vokietijos vakaruose esančiame Esene po gaisrų dviejuose daugiabučiuose ir dviejų parduotuvių taranavimo vanu buvo sulaikytas įtariamasis, siras, sekmadienį paskelbė policija.
Išpuolio vietoje
Išpuolio vietoje / „Scanpix“ nuotr.

Per gaisrus šeštadienio vakarą buvo sužeista daugiau kaip 30 žmonių, įskaitant aštuonis rimtai nukentėjusius vaikus, sakoma Eseno policijos pareiškime.

Netrukus po to, kai kilo gaisrai, vanu buvo taranuotos dvi netoliese esančios parduotuvės, kur padaryta žalos, bet žmonės nenukentėjo, nurodoma pranešime.

Įvykio vietoje buvo sulaikytas 41 metų siras.

Pradinis tyrimas parodė, kad įtariamojo motyvas galėjo būti jo žmonos sprendimas jį palikti.

Apsiginklavęs peiliais ir degiu skysčiu įtariamasis ketino taikytis į namus ir parduotuves, susijusius su žmonėmis, kurie palaikė jo žmoną, sakė policija.

Dienraštis „Bild“ pranešė, kad įtariamasis grasino praeiviams mačete.

Incidentas įvyko Vokietijoje vykstant emocingiems debatams dėl migracijos, po kelių įtariamų islamistinių išpuolių.

Rugpjūtį Zolingene šalies vakaruose per gatvės festivalį peiliu ginkluotas užpuolikas, kaip manoma, prieglobsčio prašytojas siras, nužudė tris ir sužeidė dar aštuonis žmones. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS).

Islamistinis motyvas taip pat įtariamas dėl gegužę Manheime įvykdyto išpuolio, kai peiliu buvo mirtinai sužalotas policininkas.

Vokietija reaguodama ėmėsi griežtinti imigracijos kontrolę ir įstatymus. Vyriausybė įvedė naujus patikrinimus prie visų šalies sienų ir pažadėjo paspartinti migrantų, neturinčių teisės likti Vokietijoje, deportavimą.

2015–2016 metais, per Europos migracijos krizės piką, Vokietija priėmė daugiau kaip milijoną prieglobsčio prašytojų. Toks srautas buvo vertinamas labai prieštaringai ir padidino kraštutinių dešiniųjų partijos AfD populiarumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas