Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos 10 metų trukmės obligacijų pajamingumas smuko iki 2,6 proc.

Vokietijos vyriausybės dešimties metų trukmės obligacijų pajamingumas penktadienį smuko iki 2,6 proc., rodo portalo „Trading Economics“ skelbiami duomenys.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Dieną anksčiau, rinkose vyravus lūkesčiams, kad didesnės palūkanų normos bus taikomos ilgiau, šių vertybinių popierių pajamingumas buvo viršijęs 2,7 procento.

Federalinio rezervo sistema (FRS) savo paskutinio posėdžio protokole išreiškė susirūpinimą dėl nuolatinės infliacijos ir pažymėjo, kad gali reikėti dar padidinti palūkanų normas.

Europoje naujausi duomenys parodė, kad, priešingai negu tikėtasi, grynoji infliacija euro zonoje liepą nesumažėjo, tačiau kiti ekonominiai duomenys, visų pirma, Vokietijos, rodė prastas perspektyvas.

Europos Centrinis Bankas (ECB ) liepą, kaip ir tikėtasi, padidino palūkanų normas 25 baziniais punktais, tačiau atsisakė gairių, kad skolinimosi kainos toliau didės, o euro zonos centrinio banko vadovė Christine Lagarde (Kristin Lagard) pareiškė, kad rugsėjo mėnesio posėdyje palūkanų normų didinimo cikle gali būti padaryta pertrauka arba normos gali būti dar padidintos.

Tikimybė, kad ECB savo kitame posėdyje rugsėjį padidins normas dar 25 baziniais punktais, rinkose šiuo metu vertinama maždaug 70 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas