Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos kanclerė A.Merkel perspėjo D.Trumpą nenaikinti JT

Vokietijos kanclerė Angela Merkel sekmadienį perspėjo Jungtinių Valstijų prezidentą Donaldą Trumpą nenaikinti Jungtinių Tautų.
Dalia Grybauskaitė, Angela Merkel
Angela Merkel / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Manau, kad be galo pavojinga naikinti kažką nesukūrus kažko naujo“, – per regioninių rinkimų Bavarijoje kampanijos renginį pareiškė Vokietijos kanclerė.

Artima D.Trumpo pirmtako Baracko Obamos sąjungininkė taip pat pabrėžė mananti, kad daugiašališkumas yra daugelio pasaulio problemų spendimo būdas. O D.Trumpas nemato galimybių siekti sprendimų, kurie būtų naudingi visiems, ir mato tik vieną laimėtoją bet kuriose tarptautinėse derybose, sakė ji.

Praėjusią savaitę antrą kartą Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje kalbėjęs D.Trumpas pareiškė, kad jis ir jo administracija „atmetame globalizmo ideologiją ir priimame patriotizmo doktriną“.

„Pasaulinis valdymas“ yra „prievartos ir dominavimo“ forma, nuo kurios „atsakingos tautos privalo gintis“, pareiškė Amerikos prezidentas.

A.Merkel nepritaria tokiai pozicijai, kaip ir Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas, kuris antradienį prieš D.Trumpui žengiant į tribūną Niujorke perspėjo, kad „šiandien pasaulinė santvarka tampa vis chaotiškesnė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas