Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos kanclerė ragina R.T.Erdoganą po referendumo užtikrinti pagarbų dialogą Turkijoje

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį paragino Turkijos prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą siekti „pagarbaus dialogo“ šalyje po to, kai sekmadienį įvykusiame referendume nedidele persvara buvo pritarta jo galių išplėtimui.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vokietijos vyriausybė tikisi, kad Turkijos valdžia po šios sunkios kampanijos sieks pagarbaus dialogo su visomis politinėmis ir socialinėmis jėgomis šalyje“, – rašoma bendrame A.Merkel ir užsienio reikalų ministro Sigmaro Gabrielio pareiškime.

Duomenys, gauti suskaičiavus beveik visus balsalapius, rodo, kad per referendumą už Turkijos prezidento galių išplėtimą pasisakė 51,41 proc. rinkėjų. Tačiau nepatenkinta opozicija teigia, kad buvo užfiksuota nemažai pažeidimų, ir reikalauja perskaičiuoti balsus.

A.Merkel taip pat pažymėjo, kad Vokietija „gerbia turkų teisę spręsti dėl savo Konstitucijos“, tačiau pridūrė, kad „apylygis rezultatas atspindi didelį Turkijos visuomenės susiskaldymą“.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos stebėtojai savo preliminarias išvadas dėl Turkijos referendumo ketina skelbti vėliau pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas