Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos kancleris O.Scholzas nori pasikalbėti su V.Putinu

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pirmą kartą per beveik dvejus metus nori tiesiogiai pasikalbėti su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu. Apie tai praneša leidinys „Die Zeit“, remdamasis šaltiniais vyriausybės sluoksniuose.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzas / 15min koliažas

Pažymima, kad O.Scholzas svarsto galimybę surengti pokalbį telefonu su V.Putinu prieš lapkritį Brazilijoje vyksiantį Didžiojo dvidešimtuko (G20) susitikimą. Tačiau prašymas surengti pokalbį dar negautas.

Laikraščio teigimu, O.Scholzas būtų pirmasis svarbiausių Ukrainą remiančių šalių vyriausybių vadovas, atnaujinęs tiesioginius kontaktus su Putinu.

Paskutinis O.Scholzo ir V.Putino pokalbis telefonu įvyko 2022 m. gruodžio mėn. JAV prezidentas Joe Bidenas, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas taip pat paskutinį kartą tiesiogiai bendravo su V.Putinu 2022 m.

Savaitraštis taip pat pažymėjo, kad spalio viduryje Vokietijoje vyks derybos dėl tolesnės paramos Ukrainai.

15min primena, kad leidinys „Welt“ rašė, jo O.Scholzas kategoriškai atsisakė leisti smogti Rusijai Vokietijos ginklais.

Anksčiau O.Scholzas teigė, kad derybos su Rusija yra būtinos. Pasak jo, jis aptarė šį klausimą su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, kuris esą sutiko, kad Rusija dalyvautų kitoje taikos konferencijoje.

Laikraštis „La Repubblica“ taip pat rašė, kad O.Scholzas nori įeiti į istoriją kaip „taikos kancleris“, pasinaudodamas karu Ukrainoje, kad susigrąžintų prarastas pozicijas. Italijos laikraščio teigimu, O.Scholzas rengia „taikos planą“, kuriame užsimenama, kad Rusija gali išsaugoti dalį anksčiau užgrobtų Ukrainos teritorijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas