Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos policija surengė galingą reidą į piceriją, kai sužinojo slaptą vienos picos ingredientą

Ilgą laiką pica Nr. 40 buvo vienas perkamiausių patiekalų viename Vokietijos Diuseldorfo miesto restorane, kol policija aptiko slaptą ingredientą – kokaino, skelbia žiniasklaida.
Pica
Pica / „Shutterstock“

Pasak britų leidinio „The Guardian“, valdžios institucijos teigia, kad, atskleidus neteisėtą narkotikų tiekimo schemą, pavyko sutriuškinti organizuoto nusikalstamumo grupuotę daugiausiai gyventojų turinčioje Vokietijos Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje.

Praėjusią savaitę apie 150 pareigūnų, įskaitant elitinių padalinių pareigūnus, atliko kratas 16 nekilnojamojo turto objektų devyniuose miestuose, suėmė tris įtariamuosius ir konfiskavo ginklų slėptuves, pranešė naujienų agentūra DPA.

Kriminalinės policijos direktorius Michaelis Grafas von Moltke teigė, kad policija piceriją, esančią populiariame Duseldorfo vakarėlių rajone, turėjo savo akiratyje nuo kovo mėnesio, kai per įprastinį maisto patikrinimą virtuvėje aptiko narkotikų.

Narkotikų tyrėjai ėmė stebėti įmonę ir užfiksavo, kad restorano valgiaraštyje esanti pica Nr. 40 yra ypač mėgstama klientų.

„Tai buvo viena iš labiausiai parduodamų picų, – pažymėjo inspektorius ir nurodė, kad po kiekvienu picos papločiu buvo padėta po paketėlį kokaino. – Tai mums buvo naujiena ir mus nustebino, nes savininkas niekada nebuvo kaltinamas nusikaltimais, susijusiais su narkotikais“.

Picerijos reklaminis šūkis skelbia „Mes viską pristatome jums į namus“.

Policija neatskleidė kitų narkotikų operacijoje dalyvavusių asmenų vardų ir pavardžių, taip pat picos ir kokaino derinio kainos.

„Net jei ir žinotume, to neskelbtume“, – sakė policijos atstovas spaudai.

BBC naujienų tarnyba pranešė, kad, policijai nuvykus sulaikyti picerijos vadovo į jo butą, 36 metų vyras pro langą išmetė maišelį su narkotikais, kuris „nukrito tiesiai policininkams į rankas“.

Policija bute taip pat rado 1,6 kg kokaino, 400 g kanapių ir 268 tūkst. eurų grynaisiais.

Po kelių dienų policija paleido restorano vadovą, kuris vėl atidarė savo restoraną ir toliau pardavinėjo narkotikų ir picų derinį.

Tyrėjai pasinaudojo galimybe ištirti narkotikų tiekimo į piceriją grandinę, todėl po kelių savaičių jiems pavyko atskleisti narkotikų platintojų tinklą vakarų Vokietijoje ir sučiupti įtariamuosius.

Teigiama, kad picerijos vadovas bandė išvykti iš šalies ir buvo sulaikytas, jis yra suimtas iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento