Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos politikas pasiūlė įteisinti šariato teismus

Vokietijos Reino krašto-Pfalco žemės teisingumo ministras Jochenas Hartloffas pasiūlė šalyje įteisinti šariato teismus. Apie šį siūlymą jis prabilo interviu „Berliner Zeitung“.
Jemenas
Musulmonės. / „Scanpix“ nuotr.

Politikas mano, kad jeigu tokie teismai funkcionuotų komercinio arbitražo teismų pavyzdžiu, jų atsiradimas – įmanomas.

J.Hartloffas pabrėžė, kad teisminis procesas galėtų įvykti tik tokiu atveju, jeigu šariato normos būtų priimtinos abiems pusėms. Tokiu atveju, politiko nuomone, Vokietijoje būtų galima vykdyti teisingumą Islamo teisės pagrindu.

Tiesa, J.Hartloffas nemano, kad šariato normas reiktų vykdyti pažodžiui. „Nenorime grįžti į akmens amžių. Žmonių daužymas akmenimis prieštarauja žmogaus teisėms“, – sakė jis.

Jo nuomone, šariato teismuose neturėtų būti nagrinėjami baudžiamieji nusikaltimai. Islamo normas, jo įsitikinimu, galima būtų taikyti ginčuose dėl pinigų, nesutarimuose dėl palikimo.

J.Hartloffo pareiškimai papiktino jo kolegas, rašo „Frankfurter Rundschau“. Heseno žemės teisingumo ministras  Joergas-Uwe Hahnas pabrėžė, kad teisingumą šalyje vykdo Vokietijos teismai, todėl niekas neturėtų dubliuoti jų funkcijų. Kai kurie politikai prabilo, kad J.Hartloffas turi atsistatydinti.

Imigrantų integracijos klausimus kuruojantis  Michaelas Frieseris žiniasklaidai sakė, kad šariato teismai galėtų spręsti skyrybų klausimus. Tačiau jis pridūrė, kad Vokietijoje imigrantams ir taip nėra sudaromos kliūtys spręsti konfliktus pagal jiems įprastas teisines normas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas