Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokietijos žiniasklaida ragina Izraelį įsileisti į karo nuniokotą Gazos Ruožą

Vokietijos žiniasklaida antradienį paragino Izraelį įsileisti jos žurnalistus į karo nuniokotą Gazos Ruožą ir pareiškė, kad „beveik visiškas tarptautinės žiniasklaidos neįsileidimas (...) neturi precedento naujausioje istorijoje“.
BASHAR TALEB / AFP
BASHAR TALEB / AFP

„Karui tęsiantis jau beveik metus, kreipiamės į Izraelio vyriausybę, prašydami leisti mums įvažiuoti į Gazos Ruožą“, – atvirame laiške rašė naujienų agentūrų, transliuotojų bei laikraščių grupė.

Ji taip pat paragino Egiptą leisti įvažiuoti į smarkiai nuniokotą palestiniečių teritoriją per Rafacho pasienio perėją Gazos Ruožo pietuose.

Spalio 7-ąją islamistų kovotojų grupuotės „Hamas“ įvykdytas išpuolis išprovokavo niokojantį karą Gazos Ruože, per kurį žuvo daugybė žmonių ir buvo sunaikinta didelė pakrantės ruožo dalis. 

Žiniasklaidos organizacijos rašė, kad „kiekvienas, kuris neleidžia rengti nepriklausomų pranešimų apie šį karą, kenkia savo patikimumui“.

„Kiekvienas, kuris draudžia mums dirbti Gazos Ruože, sudaro sąlygas pažeisti žmogaus teises“, – pažymėjo jos. 

Organizacijos nurodė, kad Izraelio ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu (Benjaminui Netanjahui) ir Egipto prezidentui Abdel Fattahui al Sisi (Abdel Fatahui Sisiui) adresuotas laiškas įteiktas pirmadienį. 

Tarp pasirašiusiųjų buvo naujienų leidinių „Der Spiegel“ ir „Die Welt“, visuomeninių transliuotojų ARD ir ZDF redaktoriai ir žurnalistai bei Vokietijos žurnalistų asociacija.

Jie teigė, kad turi dešimtmečių patirtį pranešant apie konfliktus, ir rašė: „Mes žinome, kokia yra rizika. Esame pasirengę ją prisiimti. Suteikite mums galimybę patekti į Gazos Ruožą. Leiskite mums dirbti visų labui.“

Naujienų agentūros AFP apskaičiavimu, pagrįstu oficialiais Izraelio duomenimis, per beprecedentį „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį Izraelyje žuvo 1 205 žmonės, daugiausia civiliai.

Palestiniečių kovotojai pagrobė 251 įkaitą, iš kurių 97 vis dar laikomi Gazoje, įskaitant 33, kurie, Izraelio kariuomenės teigimu, yra žuvę.

Per Izraelio atsakomąją karinę kampaniją prieš „Hamas“ Gazos Ruože jau žuvo mažiausiai 41 252 žmonės, skelbia šios palestiniečių teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas