Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vudu lėlės su Sarkozy atvaizdu lieka prekyboje

Prancūzijos Apeliacinis teismas paskelbė, kad prezidentą Nicolas Sarkozy vaizduojančios vudu lėlės gali likti prekyboje, bet turės būti pardavinėjamos su ženklu, kad yra įžeidžiančios.
„Vudu“ lėlė
„Vudu“ lėlė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį mėnesį žemesnės instancijos teismas atmetė prezidento reikalavimą uždrausti šių lėlių prekybą motyvuodamas „saviraiškos laisve ir teise į humoro jausmą“.

Tačiau Apeliacinio teismo teisėjas išaiškino, kad „badoma lėlė pažeidža N.Sarkozy orumą“. Tačiau, jo teigimu, uždrausti vudu lėlių prekybą būtų „neproporcinga ir neadekvatu“.

Teismas įpareigojo gamintojus – kompaniją „K&B“ – už padarytą žalą sumokėti Prancūzijos prezidentui simbolinę vieno euro kompensaciją ir padengti visas su byla susijusias išlaidas.

Humoro jausmas?

N.Sarkozy vudu lėlės pardavinėjamos su knyga ir rinkiniu smeigtukų, kuriuos pirkėjai gali smaigstyti į įsimintinas prezidento citatas (pvz., „Dirbk daugiau, kad daugiau uždirbtum“.) atspausdintas ant lėlės.

N.Sarkozy lėlių gamintojus padavė į teismą po to kai spalio 9 dieną lėlės pasirodė prekyboje. Tačiau kompanija atsisakė sustabdyti jų pardavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas