Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausiasis Kremliaus propagandininkas televizijos laidos eteryje ragino smogti Lenkijai

Sekmadienį Rusijos televizijos kanalo „Rossija 1“ laidoje „Vesti nedeli“ jos vedėjas ir vyriausiasis Kremliaus propagandininkas Dmitrijus Kiseliovas apkaltino Jungtines Valstijas virš Belgorodo srities sunaikinus karinį transporto lėktuvą Il-76 ir pareiškė, kad Rusija turėtų smogti Lenkijos Žešuvo aerodromui, per kurį neva aprūpinamos Ukrainos ginkluotosios pajėgos.
Kremliaus propagandininkas Dmitrijus Kiseliovas
Kremliaus propagandininkas Dmitrijus Kiseliovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Televizijos eteryje D.Kiseliovas aiškino, kad „ekspertizė tiksliai nustatė“, kad lėktuvą Il-76 iš Ukrainos teritorijos numušė amerikiečių sistemos „Patriot“ raketa. Savo žodžiams patvirtinti jis pasitelkė tik Vladimiro Putino pareiškimą, kuriame šį faktą įvardija šalies prezidentas.

Pasak nepriklausomo naujienų portalo „Meduza“, pagarsėjęs propagandininkas pareiškė, kad Vašingtonas ne tik suteikė Ukrainai „Patriot“ sistemas, bet ir neva įdarbino savo personalą jas pakrauti, nukreipti ir paleisti.

Tokią išvadą jis padarė remdamasis tuo, kad „Patriot“ yra moderni, brangi oro gynybos sistema, kurios kiekvienos raketos paleidimas kainuoja nuo 3 iki 8 mln. JAV dolerių.

„Ukrainiečiais čia nepasitikima“, – patikslino D.Kiseliovas.

Laidos vedėjas pabrėžė, kad ne ukrainiečiai duoda nurodymus Jungtinių Valstijų kariškiams, aptarnaujantiems „Patriot“ sistemas.

Pasak jo, JAV kariškiams Kyjive ir tiems, kurie „nuotoliniu būdu vadovauja ukrainiečiams kare su Rusija“, suteikiami ginklai ir „platūs įgaliojimai“, o atsakomybė už jų panaudojimo pasekmes nuo jų nuimama.

Savo kalbą D.Kiseliovas apibendrino grasinimu suduoti karinį smūgį Lenkijos teritorijoje.

„JAV kažkodėl mano, kad sparčiai pereidamos nuo vieno Overtono lango prie kito ir vis labiau provokuodamos Rusiją, jos ir toliau išsisuks nuo atsakomybės. Bet kur tada sustoti? Koks yra stabdymo mechanizmas? Jei lieka tik kariniai-techniniai metodai, tai Lenkijos Žešuvo aerodromas, kuris yra pagrindinė Vakarų ginklų perkrovimo bazė Ukrainai, tampa vis akivaizdesniu taikiniu. Tačiau pirmiausia reikia labai aiškiai perspėti ir viską paaiškinti. Tai ir darome“, – kalbėjo jis.

Į karinę eskalaciją orientuota D.Kiseliovo retorika – ne naujiena. 2022-aisiais vyriausiasis Kremliaus propagandininkas grasino Jungtinei Karalystei, savo televizijos laidoje pareiškęs, kad Rusijos lėktuvai skrenda naikinti britų salyno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas