Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WADA skelbia sėkmingai apdorojanti Rusijos laboratorijos pateiktus duomenis

Pasaulio antidopingo agentūra (WADA) trečiadienį paskelbė pasiekusi pažangos apdorodama duomenis, kuriuos jos ekspertams sausį perdavė antidopingo laboratorija Maskvoje.
Pasaulinė kovos su dopingu agentūra
Pasaulinė kovos su dopingu agentūra / AFP/„Scanpix“ nuotr.

WADA pareiškime sakoma, jog šis procesas truks nuo dviejų iki trijų mėnesių, ir kad specialistai gavo 24 terabaitų informacijos – jų pakaktų norint įrašyti 400 000 val. muzikos ar 5 200 skaitmeninių vaizdo diskų (DVD).

„Iš esmės mes virtualiai atkūrėme Maskvos laboratoriją, o tai leido mums sujungti įvairius duomenis su jų atitinkamais įrankiais, kad galėtumėme įsitikinti, jog turime išsamios, tikslios ir nesuklastotos (informacijos)“, – pareiškime cituojamas WADA žvalgybos ir tyrimų padalinio direktorius Gunteris Youngeris.

Pasak jo, analizuojami daugiau nei 1,5 mln. failų.

„Esame tikri, kad galėsime nustatyti, ar ko nors trūksta arba kas nors yra ne taip, kaip turi būti“, – teigė G.Youngeris.

„Kai įsitikinsime, kad duomenys yra autentiški, galėsime pereiti prie kito etapo ir padėti įvairioms sporto bei kitoms antidopingo organizacijoms iškelti bylas sukčiavusiems asmenims“, – pridūrė jis.

Pasak WADA, „sėkmingą duomenų gavimą“ lėmė kontroversiškas sprendimas laikinai panaikinti Rusijos antidopingo agentūrai paskelbtą suspendavimą su sąlyga, kad rusų pareigūnai pateiks minėtoje Maskvos laboratorijoje saugojamus duomenis ir mėginius.

„Šie duomenys yra gyvybiškai svarbūs norint paruošti pagrįstų bylų sukčiavusiems ir reabilituoti kitus atletus, įtariamus dalyvavus plataus masto dopingo (programoje)", – nurodė WADA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?