Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 13 /2022 11 14

„Wagner“ demonstruoja, kaip žiauriai susidoroja su „išdavikais“

Su „Wagner“ susijęs „Telegram“ kanalas „Gray Zone“ pademonstravo, kaip žiauriai susidorojama su samdiniu, kuris buvo pasidavęs ukrainiečiams. J.Nužinas sakė, kad nusprendė prisijungti prie „Wagner“ , kad galėtų kuo greičiau pasiduoti ir kovoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pusėje. Pasibaigus karui jis tikėjosi likti Ukrainoje, kur gyvena jo giminaičiai.
Jevgenijus Nužinas
Jevgenijus Nužinas / Stop kadras iš video

Užverbuotas į „Wagner“ privačią karinę kompaniją ir išėjęs į frontą vyras pasidavė ukrainiečiams ir davė interviu ukrainiečių žurnalistui Jurijui Butusovui.

Su „Wagner“ susijusio kanalo paskelbtame vaizdo įraše J.Nužinas sakė, kad Kyjive jam lapkričio 11 d. buvo smogta į galvą, jis prarado sąmonę ir ją atgavo jau naujoje nelaisvėje. Tuomet vaizdo įraše nuskamba frazė, kad jis bus „teisimas“.

Po šių žodžių vyrui į galvą smogiama kūju. Jis nukrenta ir yra pribaigiamas dar vienu smūgiu.

J.Prigožinas: šuniui – šuniška mirtis

„Wagner“ grupės įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas vėliau ciniškai pakomentavo vaizdo įrašą:

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jevgenijus Prigožinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jevgenijus Prigožinas

„Istoriją mieliau žiūriu teatre. Kalbant apie nusikaltėlį, parodoje parodoma, kad Ukrainoje jis nerado laimės, bet susidūrė su negerais, bet teisingais žmonėmis. Manau, kad šis filmas vadinasi „Šuniui – šuns mirtis“. Tai puikus režisieriaus darbas, kvapą gniaužiantis filmas“.

VIDEO: Заключенный из ЧВК Вагнер в плену у ЗСУ / НУЖИН Евгений Анатолиевич /

Kas buvo J.Nužinas?

„Telegram“ kanalas „Осторожно, новости“ praneša, kad J.Nužinas anksčiau buvo jėgos struktūrų pareigūnas ir rėmė Rusijos veiksmus Ukrainoje. Jam 55 metai, iš kurių 23 metus jis praleido kalėjime.

Jis tarnavo Vidaus reikalų ministerijos vidaus kariuomenėje, susilaukė dviejų vaikų, gyveno Samaroje ir Nižnij Novgorodo srities Perevozo mieste.

Į pataisos koloniją jis pateko 1999 m. Iš pradžių jis buvo apkaltintas žmogžudyste ir chuliganizmu, tačiau po bandymo pabėgti kaltinimai buvo padidinti. Iš viso J.Nužinui buvo skirta kalėti 28 metai, į laisvę jis turėjo išeiti 2027 m. vasarą, rašo „Dožd“.

2014 m. jis palaikė „Rusijos pavasario“ idėjas. 2022 m. vyras tapo SSRS šalininku ir palaikė karą Ukrainoje – skelbė nuotraukas apie Rusijos kariuomenės gudrumą ir Ukrainos egzistavimo neteisėtumą, bet vėliau nustojo reikštis socialiniuose tinkluose.

Rugsėjo pradžioje jis pasidavė į ukrainiečių nelaisvę, po to davė interviu Ukrainos žurnalistui Jurijui Butusovui, kuriame pasakojo apie siaubingas sąlygas Rusijos kariuomenėje ir apie tai, kad norėjo perbėgti į Ukrainą. Spalio mėnesį jis davė panašų interviu, pažymėjo „The Insaider“.

Remiantis VCK-OGPU „Telegram“ kanalo duomenimis, J.Nužinas buvo iškeistas lapkričio 11 d., kai Ukraina ir Rusija apsikeitė 45 belaisviais.

Portalas „Meduza“ pažymėjo, kad Ukrainos valdžia ragina Rusijos karius pasiduoti. Jiems garantuojamas „elgesys pagal visas konvencijas“ ir žadama, kad norintys nebus grąžinti į Rusiją per mainus.

J.Nužino mirtis oficialiai nepatvirtinta. Teisėsaugos ir tyrimų institucijos nekomentavo pranešimų apie galimą Rusijos piliečio nužudymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas