Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 12

Žada pokyčius Lenkijos įstatymuose: ar kariai galės dažniau šaudyti į migrantų pasienyje pusę?

Įtampa Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje neslūgsta. Vien per praėjusį savaitgalį fiksuota per 430 nelegalių bandymų kirsti sieną, teigia Lenkijos pasieniečiai, vėl akcentuodami migrantų agresyvumą – į pareigūnus skriejo šakos, petardos. Tad Lenkijoje vis garsiau kalbama apie pokyčius teisės aktuose, kurie leistų sieną saugantiems kariams laisviau naudoti ginklą. Tačiau tai kelia didžiulį nerimą migrantams padedančioms organizacijoms.
Į Lenkijos pasieniečius mėtomi degantys daiktai
Į Lenkijos pasieniečius mėtomi degantys daiktai / Strazgraniczna.pl nuotr.

Kaip skelbia Lenkijos sienos apsaugos pareigūnai, praėjusį savaitgalį daugiau nei 430 kartų mėginta nelegaliai peržengti sieną iš Baltarusijos pusės.

„Dubiče Cerkevne apylinkėse fiksuota keletas situacijų, kai migrantai buvo labai agresyvūs. Mėtė į Lenkijos patrulių pusę medžių gabalus, šakas ir petardas. Saugumui užtikrinti pasitelktos visų institucijų pajėgos“, – rašoma strazgraniczna.pl.

Ir tokie pranešimai pasieniečių platinami nuolat. Kartais jie papildomi nuotraukomis, vaizdo įrašais, kuriuose matyti, kai didelės grupės migrantų mėgina šturmuoti sieną arba per užtvarą mėto į pareigūnus įvairius daiktus.

Vienas iš tokių incidentų buvo tragiškas – peiliu sužalotas karys ligoninėje mirė.

VIDEO: Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje migrantai per tvorą peiliu sužalojo lenkų karį

Keis teisinę bazę

Antradienį lankydamasis Balstogėje premjeras Donaldas Tuskas spaudos konferencijos metu paskelbė apie naujų teisės aktų, keičiančių karių galimybes naudotis ginklu pasienyje, paketo projektą: „Turime įstatymo projektą, kuris keistų įstatymą apie tėvynės apsaugą ir keletą kitų įstatymų. Norime, kad kariai nejaustų spaudimo dėl teisinių aplinkybių, kas nereiškia, kad jie visiškai neprivalės laikytis įstatymų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius