Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išsižadėti Zauro Dadajevo parodymai: po pirmųjų kulkų Borisas Nemcovas dar bandė keltis

Rusijos naujienų svetainės „Rosbalt“ žurnalistui pavyko susipažinti su išsamiais buvusio buvusio „Sever“ bataliono karininko Zauro Dadajevo parodymais, kuris jis davė kaip pagrindinis įtariamasis Boriso Nemcovo nužudymo byloje. Vėliau jis šių parodymų išsižadėjo ir teigė, kad buvo priverstas taip kalbėti, nes buvo kankinamas, o prieš suėmimą – ir pagrobtas.
Zauras Dadajevas
Zauras Dadajevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„B.Nemcovas su savo drauge ėjo tiltu. Aš sparčiu žingsniu prie jų prisiartinau iš nugaros. Pakeliui nebuvo žmonių, todėl nusprendžiau, kad laikas ir vieta nužudymui – idealūs. B.Nemcovas ėjo dešinėje, mergina – kairėje, ji laikėsi už rankos.

Likus 10 metrų iki jų, aš pakėliau ginklą ir jį užsitaisiau. Po to pistoletą paėmiau į kairę ranką, nes esu kairiarankis. Dešine ranka paėmiau telefoną. 

Likus 5 metrams tris kartus šoviau į B.Nemcovo nugarą, ginklą laikydamas ištiesta ranka. Po pirmo šūvio daviau signalą telefonu Bislanui Šavanovui atvažiuoti. Tuo pat metu pastebėjau didelį oranžinį automobilį, važiuojantį šalia.

B.Nemcovas nukrito, kartu patraukė ir merginą. Tačiau mačiau, kad jis dar buvo gyvas ir mėgino atsikelti, todėl paleidau dar 2-3 šūvius“, – tyrėjams sakė Z.Dadajevas.

Z.Dadajevas balandžio pradžioje Maskvos teisme pareiškė, kad prieš sulaikymą buvo pagrobtas ir jam dvi paras buvo aiškinama, ką jis turi sakyti tardytojams ir teisme. Be to, jis tikino, kad įvykio vietoje buvęs liudininkas jo neatpažino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas