Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Zimbabvės prezidento patarimas oponentams – pasikarti

Liepos 31-ąją Zimbabvėje vykusius prezidento rinkimus laimėjęs Robertas Mugabe savo konkurentams patarė „nueiti ir pasikarti“, skelbia lenta.ru. Tokias mintis vyras išreiškė kalbėdamas atminimo mitinge, surengtame 1970 metais nepriklausomybės aukose žuvusiems žmonėms.
Robertas Mugabe
Robertas Mugabe / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tie, kuriuos įžeidė šį pergalė, gali eiti ir nusižudyti, jei tik to nori. Jei jie numirs, jų kūnų neės netgi šunys“, – R.Mugabe cituoja naujienų tarnyba BBC. Tai buvo pirmas viešas prezidento pasirodymas nuo pergalės prezidento rinkimuose. 

Kalbėdamas apie savo oponentus, anot spaudos, jis galvoje visų pirma turėjo savo artimiausią konkurentą rinkimuose, premjerą Morganą Tsvangirai. Šis kreipėsi į Konstitucinį teismą, reikalaudamas patikrinti balsavimo rezultatus. 

Liepos 31-ąją vykusių rinkimų metu 89-erių R.Mugabe, remiantis oficialiais duomenimis, surinko 61 proc. balsų ir prezidentu tapo jau aštuntą kartą. M.Tsvangirai surinko 34 proc. balsų. Tuo metu nepriklausomi stebėtojai pareiškė, kad rinkimų rezultatai buvo masiškai klastojami. 

R.Mugabe Zimbabvę valdo jau 33 metus. Per šį laiką šalis patyrė sunkią ekonominę krizę, aukštą infliaciją ir badą. Be to, šalies valdžios institucijos ne kartą kaltintos žmogaus teisių pažeidimais, žudynėmis ir rasine diskriminacija. Dėl šios priežasties Europos Sąjunga 2002 metais šaliai įvedė ekonomines sankcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas