Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: Irane suimtas Vokietijos pilietis

Iranas suėmė Vokietijos pilietį, kuris, kaip įtariama, fotografavo naftos įrenginius pietvakarinėje Chuzestano provincijoje, antradienį pranešė vienas iraniečių laikraštis.
Irano prezidentas Ebrahimas Raisis
Irano prezidentas Ebrahimas Raisis / „IMAGO“/„APAimages“/„Scanpix“
Temos: 2 Vokietija Iranas

„Vokietijos pilietis buvo suimtas, kai fotografavo naftos įrenginius Omidijoje“, naftos gavyba garsėjančios provincijos mieste, savo interneto svetainėje pranešė laikraštis „Jam-e Jam“.

Laikraštis nepateikė išsamios informacijos apie suimto vyro tapatybę ir nenurodė, kada jis buvo areštuotas.

Apie jo suėmimą paskelbta Iraną tebekrečiant protestams, išprovokuotiems 22 metų Irano kurdės Mahsos Amini mirties areštinėje. Mergina rugsėjo mėnesį buvo suimta už tariamą šalies moterų aprangos taisyklių pažeidimą.

Irano valdžios institucijos kaltina Teheranui nedraugiškas užsienio valstybes kurstant neramumus ir suėmė tūkstančius žmonių.

Teismai patvirtino, kad dėl protestų, valdžios vadinamų „riaušėmis“, myriop pasmerkti 18 žmonių. Keturiems buvo įvykdyta mirties bausmė.

Be kita ko, Iranas šeštadienį pranešė, kad įvykdė mirties bausmę dvigubą Britanijos ir Irano pilietybę turėjusiam Alirezai Akbari, kuris buvo nuteistas mirties bausme už šnipinėjimą Jungtinei Karalystei.

Vokietijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį iškvietė Irano ambasadorių, kad pasmerktų šią egzekuciją. Tai buvo jau antras per vieną savaitę Vokietijos protestas dėl Irano taikomos mirties bausmės.

Yra žinoma, kad Irane kalinami du dvigubą Irano ir Vokietijos pilietybę turintys asmenys.

Jamshidas Sharmahdas kaltinamas terorizmu dėl 2008 metais įvykdyto kruvino sprogdinimo mečetėje ir jam gresia mirties bausmė. Žmogaus teisių aktyvistei Nahid Taghavi 2021-aisiais skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė už dalyvavimą uždraustos grupės veikloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito