Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiniasklaida: Irano gvardijos vadas įspėjo Izraelį dėl „skaudžių pasekmių“ po išpuolio

Vyriausiasis Irano revoliucinės gvardijos vadas perspėjo Izraelį, kad dėl šio atakos prieš Irano karinius objektus jo laukia „skaudžios pasekmės“, pirmadienį pranešė vietos žiniasklaida.
Hosseinas Salami / ATTA KENARE / AFP
Hosseinas Salami / ATTA KENARE / AFP
Temos: 2 Iranas Izraelis

Gvardijos vadas Hosseinas Salami (Hoseinas Salamis), kurį cituoja naujienų agentūra „Tasnim“, pareiškė, kad Izraelis šeštadienį surengtais antskrydžiais „nepasiekė savo grėsmingų tikslų“.

Šeštadienį Izraelis, atsakydamas į spalio 1-osios Teherano įvykdytą Izraelio puolimą, surengė oro smūgius Irano kariniams objektams. 

H. Salami pavadino juos „apsiskaičiavimo ir bejėgiškumo“ požymiu ir perspėjo, kad Izraeliui „karčios pasekmės bus nesuvokiamos“.

Izraeliečiai šiuo metu kovoja su Teherano remiamais kovotojais „Hamas“ Gazos Ruože ir „Hezbollah“ Libane.

Irano žiniasklaida sumenkino Izraelio operacijos rimtumą, o tai, anot analitikų, rodo, kad Teheranas nenori toliau eskaluoti situacijos.

Irano aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei (Ali Chamenėjus) sekmadienį pareiškė, kad Izraelio išpuolis, per kurį žuvo keturi kariai, „neturi būti sureikšmintas ar sumenkintas“.

Jis taip pat tai pavadino Izraelio apsiskaičiavimu.

Prezidentas Masoudas Pezeshkianas (Masudas Pezeškianas) sakė: „Mes nesiekiame karo, bet ginsime savo tautos ir šalies teises.“

„Mes duosime tinkamą atsaką sionistinio režimo agresijai“, – pridūrė M. Pezeshkianas.

Sekmadienį Irano užsienio reikalų ministras Abbasas Araghchi (Abasas Aragčis) taip pat pakartojo, kad Iranas turi teisę atsakyti, taip pat teigė, kad Teheranas sulaukė tam tikrų ženklų likus kelioms valandoms iki Izraelio atakos.

JAV naujienų svetainė „Axios“ šeštadienį teigė, kad prieš ataką Izraelis „pasiuntė žinią Iranui“ ir perspėjo jį dėl atsako.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai