Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žiniasklaida: Sankt Peterburge su karine pramone susijusioje gamykloje kilo gaisras

Gruodžio 13 d., antradienį, Rusijos Sankt Peterburge esančioje „Zvezda“ gamykloje, kurioje gaminami dyzeliniai varikliai Rusijos kariniam jūrų laivynui, kilo gaisras.
Gaisras Sankt Peterburge
Gaisras Sankt Peterburge / Socialinių tinklų nuotr.

Apie gaisrą Sankt Peterburge pranešė Ukrainos ir Rusijos žiniasklaida.

Kaip pranešama, didelio masto gaisras „Zvezda“ mašinų gamykloje kilo 200 kv. m ploto pastate antradienio rytą. Įvykio vietoje dirbusios ugniagesių tarnybos gaisrą priskyrė prie didelių.

Sankt Peterburge esanti „Zvezda“ gamykla specializuojasi greitaeigių dyzelinių variklių ir jų pagrindu pagamintų agregatų, kurie naudojami Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariniuose laivuose, gamyboje.

Tuo metu gamyklos spaudos tarnyba teigė, kad jų patalpose gaisro nebuvo, tačiau pramoninėje zonoje degė su gamykla tiesiogiai nesusijęs pastatas.

Pastaruoju metu gaisrai įvairiose Rusijos gamyklose fiksuojami vis dažniau.

Gruodžio 12 dieną galingas gaisras apėmė netoli Maskvos esantį prekybos centrą „Strojpark“.

Gruodžio 9 dieną Rusijos Barnaule užsidegė padangų gamykla. Tą pačią dieną Maskvos priemiestyje esančiame prekybos centre „Mega“ taip pat kilo gaisras. Gaisras apėmė mažiausiai 17 tūkst. kvadratinių metrų prekybos centro plotą. Buvo pranešta apie vieną mirtį.

Sprogimas Briansko srityje

Rusijos Federacijos Briansko srities gubernatorius Aleksandras Bogomazas antradienį sakė, kad naktį į Klincų miestą buvo paleista raketa. Dėl apšaudymo jis apkaltino Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

„Šiąnakt Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo puolimą Klincų miesto teritorijoje. Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų oro gynybos sistemos sunaikino raketą, bet kai kurios dalys nukrito į pramoninės zonos teritoriją. Žalos padaryta nebuvo. Vietoje dirba operatyvinės tarnybos“, – teigė A.Bogomazas.

Klincų miestas yra maždaug 60 kilometrų nuo sienos su Ukrainos Černihivo sritimi. Atvirų šaltinių duomenimis, mieste yra dislokuotas Rusijos motorizuotų šaulių pulkas.

Vietinių leidinių duomenimis, prieš tai Klymovo kaime, esančiame maždaug už 30 kilometrų nuo Ukrainos sienos, kilo gaisras. Ten taip pat yra karinis dalinys ir karinis aerodromas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas