Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
19:00

Žiniasklaida sujungė taškus: kaip Izraeliui pavyko nukauti Libano „Hezbollah“ grupuotės lyderį

Per penktadienį surengtą Izraelio gynybos pajėgų ataką prieš Libano sostinę Beirutą žuvo „Hezbollah“ grupuotės vadas Hassanas Nasrallah. Žinoma, kad smūgis buvo suduotas pogrindinei grupuotės būstinei po to, kai Izraelis gavo būtinos informacijos iš savo šaltinių. Prancūzų leidinys „Le Parisien“ nurodė, kad pagrindinis iš jų – dvigubas Irano šnipas.
„Hezbollah“ grupuotės vadas Hassanas Nasrallah
„Hezbollah“ grupuotės vadas Hassanas Nasrallah / „Shutterstock“

Pasak straipsnio, kuriame remiamasi pašnekovais Libano saugumo tarnybose, Izraelio kariuomenę informavęs asmuo yra dvigubas agentas iš Irano, gerai įsitvirtinęs „Hezbollah“ struktūroje.

Teigiama, kad šnipas rugsėjo 27 d. informavo izraeliečius, kad H.Nasrallah kartu su kitais 12 lyderių ketina dalyvauti skubos tvarka sušauktame „Hezbollah“ grupuotės susitikime požeminėje vadavietėje. Nurodoma, kad prieš tai jis buvo vieno iš vadų, žuvusio per Izraelio apšaudymą ankstesnę dieną, laidotuvėse.

„Le Parisien“ pažymėjo, kad Izraelio kariškiai laukė, kol visi vadai susirinks vienoje patalpoje, ir tik tada smogė F-35 naikintuvais: skaičiuojama, kad galėjo būti numestos šešios po dvi tonas sveriančios bombos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas