Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žiniasklaida: V.Putinas nežino, kas iš tiesų vyksta Ukrainoje, pavaldiniai slepia tiesą

Rusijos režimo lyderis Vladimiras Putinas nežino visko, kas vyksta su jo kariuomene Ukrainoje, nes labai siauras bendražygių ir saugumo pareigūnų ratas stengiasi neerzinti karą pradėjusios šalies prezidento nemaloniomis naujienomis iš fronto, teigia JAV laikraštis „Wall Street Journal“.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip nurodo leidinys, tokios išvados padarytos po kelis mėnesius trukusių pokalbių su esamais ir į pensiją išėjusiais žvalgybos pareigūnais Rusijoje ir Vakarų šalyse. Taip pat bendrauta su Kremliui artimais asmenimis.

„Visi jie apskritai piešia nuo pasaulio izoliuoto lyderio, kuris negali arba nenori tikėti, kad Ukraina gali sėkmingai pasipriešinti, paveikslą“, – rašoma dokumente. Atrodo, kad V.Putinas labai menkai supranta tikrąją padėtį.

„Wall Street Journal“ šaltinių teigimu, V.Putinas kiekvieną rytą iš fronto gauna rašytinę santrauką, tačiau joje pirmiausia akcentuojami laimėjimai, o nesėkmės nutylimos. Kartais, rašo leidinys, ataskaitos vėluoja kelias dienas, nes prieš patekdamos ant V.Putino pusryčių stalo pereina FSB, Saugumo tarnybos ir jos vadovo Nikolajaus Patruševo filtrus.

Savo ruožtu amerikiečiai bando prasibrauti į Kremlių, todėl kasdien bendrauja su Rusijos atstovais, tačiau jiems vis sunkiau rasti aplink V.Putiną pašnekovų, kurie nebūtų užsikrėtę savo lyderio iškreipta vizija apie pasaulį, kurioje Vakarai įsivaizduojami kaip bandantys suskaldyti Rusiją, o V.Putinas, užkariaudamas kaimynus, atkuria šalies didybę ir istorinį teisingumą, rašo leidinys, remdamasis neįvardytais JAV pareigūnais.

Pasak jų, kai kurie artimiausi V.Putino bendražygiai, pavyzdžiui, N.Patruševas, yra dar ryžtingesni už Rusijos prezidentą.

Pastaruoju metu V.Putinas šiek tiek daugiau domisi tikruoju karo vaizdu, tačiau „jis ir toliau lieka administracijos apsuptyje, kuri palaiko jo įsitikinimą, kad Rusija laimės, nepaisant visų žmogiškųjų ir ekonominių nuostolių.“

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas tokias kalbas atmeta. „Bet kokie teiginiai, kad jis gauna iškreiptą informaciją, yra neteisingi“, – „Wall Street Journal“ cituoja jį.

Po beveik metus trukusio karo V.Putinas neprarado asmeninio klaidingo įsitikinimo, kad ukrainiečių tauta neva neegzistuoja, o JAV esą ketina Ukrainoje dislokuoti branduolinius ginklus, kad sukeltų grėsmę Rusijai.

„Pasak buvusių Rusijos pareigūnų ir Kremliui artimų žmonių, V.Putinas yra pasiryžęs prisijaukinti Ukrainą ir yra pasiruošęs daugelį metų mobilizuoti Rusijos gyventojus ir ekonomiką“, – teigė laikraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas