Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žiniasklaidos magnatas Rupertas Murdochas atsistatydino iš britų laikraščių valdybų

Žiniasklaidos magnatas Rupertas Murdochas kaip direktorius atsistatydino iš virtinės „News Corp.“ valdybų, prižiūrinčių Didžiojoje Britanijoje jo leidžiamus laikraščius, šeštadienį patvirtino atstovė, kuri pridūrė, kad jis taip pat pasitraukė iš kai kurių kompanijos padalinių valdybų Jungtinėse Valstijose.
Rupertas Murdochas
Rupertas Murdochas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

R.Murdochas per praėjusią savaitę pasitraukė iš „NI Group“, „Times Newspaper Holdings“ ir „News Corp. Investments“ Jungtinėje Karalystėje direktorių postų, sakė „News Corp.“ britiškojo padalinio „News International“ atstovė Daisy Dunlop. Minėtos kompanijos prižiūri laikraščius „The Sun“, „The Times“ ir „The Sunday Times“.

Kol kas neaišku, iš kurių „News Corp.“ valdybų jis pasitraukė Jungtinėse Valstijose.

„News International“ stengėsi nesureikšminti atsistatydinimų ir savo pareiškime nurodo: „Tai nieko daugiau nei korporacijos tvarkymosi treniruotė prieš kompanijos skilimą“.

„News Corp.“ birželio 28 dieną paskelbė, kad atskirs savo leidybos verslą, kuris apima ir „The Wall Street Journal“, nuo daug pelningesnio žiniasklaidos ir pramogų verslo, suformuojant dvi atskiras kompanijas.

Pagal siūlomus pakeitimus 81 metų R.Murdochas vadovaus abiem kompanijoms, bet vykdomasis vadovas bus tik žiniasklaidos ir pramogų kompanijoje.

Šeštadienio pranešimas rodytų, kad R.Murdochas atsiriboja nuo savo britiškų laikraščių interesų, kuriuos iki pamatų sukrėtė įsilaužimo į mobiliųjų telefonų balso paštą skandalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas