Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žlugo JK mažmenininkė „Wilko“, sukėlusi pavojų 12 tūkst. darbo vietų

Didelei infliacijai ir palūkanų normoms alinant ir vartotojus, ir verslą, didelių skolų slegiama Jungtinės Karalystės (JK) namų apyvokos prekių bendrovė „Wilko“ žlugo, ketvirtadienį pranešė jos vadovas. 
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Bankrotas

Tai turės įtakos maždaug 12 tūkst. darbo vietų.

Apie 400 parduotuvių turinti grupė, kuri valymo bei sodo prekėmis, taip pat kitomis smulkiomis namų apyvokos prekėmis taip pat prekiauja internetu, oficialiai pradėjo administravimo procesą, kurio metu gali būti išgelbėtos kai kurios verslo dalys.

„Visi mes sunkiai kovojome, kad išsaugotume šį neįtikėtiną verslą, tačiau turime pripažinti, kad laikas baigėsi, ir dabar turime padaryti viską, kas įmanoma, kad, bendradarbiaudami su mūsų paskirtais administratoriais, išsaugotume kuo daugiau darbo vietų ir kuo ilgesniam laikui“, – mažmenininkės interneto svetainėje paskelbtame atvirame laiške teigė „Wilko“ vykdomasis direktorius Markas Jacksonas (Markas Džeksonas).

Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad „Wilko“ 1930 metais įkurtos sunkumų slegiamos bendrovės administratoriais paskyrė „PricewaterhouseCoopers“.

„Nors galime patvirtinti, kad sulaukėme didelio susidomėjimo, įskaitant orientacinius pasiūlymus, kurie, mūsų manymu, atitiktų visus mūsų finansinius kriterijus, kad galėtume rekapitalizuoti verslą... neturėjome kito pasirinkimo, kaip tik imtis šių ... veiksmų“, – pridūrė M. Jacksonas.

Britų vartotojai ir įmonės ir toliau susiduria su sparčiu kainų kilimu: metinė infliacija Jungtinėje Karalystėje siekia 7,9 proc. ir yra didžiausia tarp Didžiojo septyneto (G-7) šalių.

Siekdamas sulėtinti kainų augimą, Anglijos bankas nuo 2021 metų pabaigos 14 kartų iš eilės padidino bazinę palūkanų normą, kuri dabar sudaro 5,25 proc. ir yra didžiausia per 15 metų.

Tai padėjo sumažinti infliaciją, kuri pernai spalį buvo pakilusi iki 11,1 proc. – aukščiausio per 41 metus lygio.

Profsąjunga GMB dėl „Wilko“ žlugimo kaltino prastą vadovavimą.

„12 tūkst. darbuotojų, kuriems dabar gresia atleidimas iš darbo, bus mažai paguodos, kad situacijos, kurioje atsidūrė „Wilko“, buvo galima visiškai išvengti, jei bendrovei būtų geriau vadovaujama“, – pareiškime teigė GMB atstovė Nadine Houghton (Nadin Houton). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas