Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žuvusiųjų nuo potvynių Pietų Filipinuose padaugėjo iki 31

Pietų Filipinuose penktadienį siaučiant smarkiam lietui, kilusiam dėl artėjančio taifūno, nuošliaužos ir potvyniai nusinešė jau 31 žmogaus gyvybę, pranešė regiono pareigūnas.

Potvynių vanduo, susimaišęs su purvu ir nuolaužomis, prasinešė per kelis miestus ir miestelius šalies pietuose esančioje Mindanao saloje, pranešė regiono vyriausybės atstovas spaudai ir civilinės gynybos vadovas Naguibas Sinarimbo.

Visa tai sukėlė stipri liūtis, vėlai ketvirtadienį prasidėjusi skurdžiame regione, kurį po dešimtmečius trukusio ginkluoto separatistų maišto valdo musulmonai.

Dešimt žuvusiųjų buvo iš nuo potvynių nukentėjusio Datu Bla Sinsuato miesto, naujienų agentūrai AFP sakė N.Sinarimbo.

Gelbėtojai, guminėmis valtimis šukuodami užlietas teritorijas aplink Kotabato miestą, aptiko dar 16 kūnų kaimyniniame Datu Odin Sinsuate ir 5 Upi miestelyje, nurodė jis.

Anksčiau buvo pranešta apie 13 žūčių ir tikėtasi, kad skaičius nedidės.

Tačiau gelbėtojų komandos, įskaitant karinius dalinius, taip pat tikrino kitas vietas, kuriose buvo pranešta apie potvynius ir nuošliaužas.

Valstybės meteorologijos tarnyba sostinėje Maniloje teigė, kad šį smarkų lietų iš dalies sukėlė taifūnas Nalgae, besiartinantis link šalies šiaurės rytų.

Numatoma, kad Nalgae pasieks Filipinų šiaurinę pakrantę šeštadienį arba sekmadienį. Reaguodamas į tai, civilinės gynybos biuras pranešė apie beveik 5 tūkst. žmonių evakuaciją iš nuo potvynių ir nuošliaužų kenčiančių vietovių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas