Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žvalgyba: Rusija į karą Ukrainoje įtraukė beveik 160 tūkst. karių ir planuoja plėsti rezervą

Ukrainos žvalgybos atstovas spaudai Vadimas Skibickis teigia, kad Rusija į karą Ukrainoje įtraukė beveik 160 tūkst. karių. Apie tai rašo portalas „Ukrainska Pravda“.
Rusijos kariai okupuotame Chersone
Rusijos kariai okupuotame Chersone / „Scanpix“/AP nuotr.

„Jei kalbėtume bendrai apie sausumos ir oro pajėgas, kovojančias prieš mūsų valstybę, tai jose yra apie 160 tūkst. karių. Aš neįtraukiu Federalinės gvardijos tarnybos, kuri taip pat dalyvauja kovinėse operacijose, užtikrindama okupacinį režimą laikinai okupuotose teritorijose“, – sakė V.Skibickis.

Anot jo, Rusija ketina padidinti savo mobilizacinį rezervą beveik 90 tūkst. karių. Anot žvalgybos, šiandien Rusija „turi didelių problemų su ginkluotųjų pajėgų komplektavimu“.

„Laikrodis tiksi, jie nesulaukė „blitzkrieg“. Ar tai padės [mobilizacija Rusijoje]? Tikriausiai ne. Pirmiausia todėl, kad mažėja kovinėse operacijose dalyvaujančių karių moralė. Antra, vis mažiau žmonių nori savanoriškai stoti į Rusijos ginkluotąsias pajėgas. Be to, didžiuosiuose miestuose tarp gyventojų kyla panika, nes niekas nenori veltui stoti į ginkluotąsias pajėgas, o juo labiau – į karą“, – sakė jis.

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos manymu, šis ruduo bus kritinis karo laikotarpis, žiema laukia sudėtinga, tačiau tikimasi, kad Ukrainos suplanuoti veiksmai bus sėkmingi, o priešo planai – sužlugdyti, interviu „RBC Ukraine“ kiek anksčiau kalbėjo žvalgybos atstovas spaudai.

„Blogiausias laikotarpis bus ruduo. Kalbant apie gamtines ir klimato sąlygas, tai rugsėjis–spalis. <...>

Žiemos laikotarpis taip pat bus sunkus, nes vyks nerimą keliantys koviniai veiksmai, siekiant išlaikyti įtampą Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. Antrasis – energetinių išteklių veiksnys, kurį Rusija tikrai panaudos mūsų vidaus situacijai destabilizuoti. Ir šiame fone jie ruošis pavasariui, galingų karo veiksmų atnaujinimui.“

Ukrainos žvalgyba prognozuoja, kad šiuo metu kovos gali būti ne tokios aktyvios – okupantai toliau dislokuoja savo batalionų taktines grupes taip pat prie Sumų ir Černihivo sričių, kad apšaudytų Ukrainos teritorijas, laikytų gyventojus įkaitais ir įtrauktų ginkluotąsias pajėgas.

V.Skibickis sakė tikintis, kad Ukrainos planuojamos priemonės bus sėkmingos ir pavyks sužlugdyti Rusijos planus toliau okupuoti Donecko sritį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas