Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Žvilgsnis į žiauriausių diktatorių meniu: šilti lašiniai, daržovių sultys ir žmogiena

Kuo labiau seno patys žiauriausi žmonijos diktatoriai, tuo skrupulingiau jie rinkosi maistą, teigia knygos „Diktatorių vakarienės“ autorės Victoria Clark ir Melissa Scott. BBC apžvelgė, ką mėgo valgyti tironai.
Adolfas Hitleris
Adolfas Hitleris / Deutsches Bundesarchiv/wikimedia.org nuotr.

Pirmasis Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Il-sungas reikalaudavo, kad jam patiekiami ryžiai būtų skrupulingai atrinkti – kiekvienas grūdas turėjo būti sveikas. Jis taip pat buvo įkūręs institutą, kurio pagrindinė veikla – prailginti jo gyvenimą.

Rumunijos diktatorius Nicolae Ceausescu nervindavo šalių lyderius, nes visuomet vizitų metu atsiveždavo savo maisto. Buvusios Jugoslavijos vadovą Tito erzindavo N.Ceausescu raginimai gerti šviežias daržovių sultis, būtinai – per šiaudelį.

Skaniausi – šilti kiaulės lašiniai

Nepaisant pomėgio kelti prabangias puotas, skaniausias dalykas pasaulyje Tito buvo šilti kiaulės lašiniai, o N.Ceausescu jautė silpnybę troškiniui, kuris būdavo gaminamas iš viso viščiuko – su galva, snapu ir kojomis.

N.Ceausescu jautė silpnybę troškiniui, kuris būdavo gaminamas iš viso viščiuko – su galva, snapu ir kojomis.

Patys žiauriausi žmonijos istorijoje diktatoriai – Adolfas Hitleris, Mao Dzedunas ir Benito Mussolinis buvo nervingi žmonės su jautria virškinimo sistema.

A.Hitlerį kamavo lėtinis vidurių pūtimas, galiausiai privertęs jį tapti vegetaru. Asmeninis gydytojas Theodore`as Morrellas jam buvo išrašęs 28 rūšių medikamentus, vieni jų buvo gaminami iš išmatų.

Antrojo pasaulinio karo metais A.Hitlerio gydytojas, apžiūrėjęs B.Mussolinį, nustatė, kad jam pavojingas vidurių užkietėjimas.

Niekam ne paslaptis, kad Josifas Stalinas mėgo alkoholį ir gėrė daug. Jis keldavo prabangias puotas, kuriose būdavo ne tik daug geriama, bet ir valgoma.

„Scanpix“ nuotr./Josifas Stalinas
„Scanpix“ nuotr./Josifas Stalinas

Virėjas liudijo apie kanibalizmą

Įtariama, kad buvęs Centrinės Afrikos Respublikos prezidentas Janas Bedelis Bokassa, buvęs Ugandos vadovas Idis Aminas ir buvęs Pusiaujo Gvinėjos prezidentas Francisco Nguema mėgo valgyti žmogieną.

J.B.Bokassos virėju dirbęs vyras yra pasakojęs, kad gavo užsakymą iškepti ryžiais įdarytą žmogaus lavoną.

J.B.Bokassos virėju dirbęs vyras yra pasakojęs, kad gavo užsakymą iškepti ryžiais įdarytą žmogaus lavoną.

Paranoja ne vienam tironui buvo pagraužusi smegenis, todėl dauguma jų vis baimindavosi, kad bus nunuodyti.

A.Hitleris turėjo 15 maisto ragautojų moterų, ir prie maisto prisiliesdavo tik praėjus 45 minutėms po to, kai pavalgydavo moterys ir nei viena nenumirdavo.

N.Ceausescu niekur nekeliaudavo be žmogaus, kuris turėjo nešiojamąją laboratoriją. Joje buvo tikrinama viskas, ką diktatorius dėjosi į burną.

Stalino mėgto gruziniško Sacivi troškinio receptas

Ingredientai:

1,5 kg vištienos

700 g graikinių riešutų

5 vidutinio dydžio svogūnai

4 skiltelės česnako

2 šaukštai baltojo vyno acto

1 šaukštelis džiovintų kalendrų

1 šaukštelis džiovintos ožragės

1 šaukštelis džiovintų medetkų

Pusė šaukštelio cinamono

Gaminimas:

Supilkite į gilią keptuvę du litrus vandens, įdėkite viščiuką. Kai užvirs, išimkite viščiuką ir kepkite jį orkaitėje apšlakstę vandeniu, kuriame jis virė. Iškepus viščiuką supjaustykite porcijomis.

Sukapokite svogūną ir kepkite jį viščiuko riebaluose 6-7 minutes, vėliau juos sutrinkite smulkintuvu ir sumeskite į vandenį, kuriame virė viščiukas.

Sutrinkite riešutus su prieskoniais, kartu sutrinkite pipirą, česnaką ir druską ir sumeskite į šį mišinį, supilkite actą, sumaišykite su sutrintais riešutais. Į šį mišinį pilkite vandenį, kuriame virė viščiukas, kol konsistencija taps švelni. Pertrinkite mišinį per sietelį, sudėkite vištieną ir užvirkite. Prieš patiekdami atvėsinkite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos