Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 14

Po 15min tyrimo – Prezidentūros kirčiai aplinkos ministrui

15min tyrimo metu paskelbti faktai apie nelegalius atliekų vežėjus Vilniaus rajone rodo, kad atsakingos institucijos tinkamai neatliko savo darbo, sako prezidento Gitano Nausėdos patarėjas. Jaroslavo Neverovičiaus teigimu, apie savo darbo rezultatus turėtų susimąstyti aplinkos ministras Simonas Gentvilas.
Gitanas Nausėda ir Simonas Gentvilas
Gitanas Nausėda ir Simonas Gentvilas / 15min nuotr.

„Yra ministerija ir ministras, kuris atėjo su tam tikra vizija, su tam tikrais pažadais. Taigi, pasirodo, neužtenka cituoti filosofų, nuvažiuoti į konferenciją, o reikia pasiraitoti rankoves ir konkrečiais spręsti problemas. Žurnalistai labai konkrečiai parodė, kad galima pasiekti tų rezultatų. Tačiau tik tą darbą taip pat turėtų dirbti tie, kurie gauna už tai atlyginimą“, – Žinių radijui antradienį teigė J.Neverovičius.

Naujienų portalas 15min praėjusią savaitę paskelbė tyrimą dėl nelegalaus atliekų verslo, kuris atskleidė nelegalius sąvartynus Vilniaus rajone, Marijampolio miške, taip pat sostinės Kazbėjų gatvėje.

VIDEO: Šiukšlių pogrindis: greitai, pigiai, nelegaliai

Anot J.Neverovičiaus, šie faktai įrodo, kad žadėti pokyčiai aplinkosaugos srityje nevyksta.

„Apie tai rimtai pradėjome kalbėti po „Grigeo“ atvejo. Tuomet pradėjom kalbėti, kad reikalingi instituciniai pokyčiai, reikia iš naujo išrasti aplinkos apsaugos sferą, kad ji būtų nukreipta į aplinkos saugojimą, o ne pažeidėjų dengimą. Žurnalistai parodė, kad laikas eina, tačiau niekas nesikeičia. Praėjusį kartą Klaipėdoje buvo problemą, o šį kartą Vilniaus regiono aplinkos apsaugos darbuotojai buvo dalis problemos.

Čia yra skambutis ministrui ir dabartinei vadovybei. Dėl to, kas vyksta šioje srityje, laikas susimąstyti toms institucijoms, ministerijai. Iš principo niekas nevyksta, nors buvo žadėta kitaip. (...) Iš tikrųjų ministras turėtų susimąstyti, kokie yra rezultatai jo kadencijos pusiaukelėje“, – kalbėjo J.Neverovičius.

Prezidento patarėjas teigė, kad ateinančioje Seimo sesijoje reikėtų svarstyti Baudžiamojo kodekso pataisas, aiškiai apibrėžti didelės žalos gamtai aspektą.

Po 15min tyrimo Aplinkos apsaugos departamentas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Dėl galimo aplaidaus požiūrio į darbą departamentas buvo pradėjęs vidinį tyrimą dėl pareigūnų veiksmų. Tyrimui nesibaigus, darbą departamente baigė Vilniaus valdybos viršininkas ir Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas