Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 27

Ragainės mokytojos žūtis klaidingai siejama su skiepais nuo COVID-19

Pirmąją Kalėdų dieną pasklidus žiniai, kad Kūčių vakarą kartu su vyru mirė Šiaulių Ragainės progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Sigita Statkienė, socialiniame tinkle „Facebook“ netrukus atsirado sąmokslo teorijų, neva šeima prieš šventes nusprendė pasiskiepyti ir mirė dėl vakcinos sukeltų komplikacijų. Tai nėra tiesa – pora žuvo avarijoje.
Sigita Statkienė
Sigita Statkienė / Ragainės progimnazijos Facebook nuotr.

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Edita Minkuvienė 15min patvirtino, kad S.Statkienės ir jos vyro mirtis nebuvo susijusi nei su skiepais, nei su COVID-19 virusu.

„Informuojame, kad Šiaulių Ragainės progimnazijos mokytojos ir jos vyro mirties priežastis nėra susijusi su COVID-19. Tai nelaimingas įvykis – autoįvykis“, – atsakyme patikslino savivaldybės atstovė.

Žinutė apie mokytojos mirtį buvo išplatinta socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje oficialioje ugdymo įstaigos paskyroje „Ragainės progimnazija“.

Iš pradžių gimnazijos išplatintoje žinutėje nebuvo nurodyta, kad pedagogė su vyru žuvo autoavarijoje, todėl prieš skiepus informaciją skelbiančiose grupėse imta skleisti gandus, neva porą mirtis ištiko dėl vakcinų.

Vėliau žinutė buvo patikslinta.

„Tragiška netektis sukrėtė mūsų Ragainės progimnazijos bendruomenę – netekome draugės, kolegės, lietuvių kalbos mokytojos – Sigitos Statkienės. Ji kartu su savo vyru Sauliumi paliko šį pasaulį gruodžio 24 d. vakare, žuvo avarijoje“, – buvo papildytas įrašas.

Šilti atsiminimai apie kolegę

„Facebook“ paskyroje apie žuvusią S.Statkienę šiltai atsiliepė kolegos ir buvę mokiniai.

S.Statkienė gimė 1970 metų kovo 24 dieną.

2003 metais Šiaulių universitete baigė pradinio ugdymo pedagogiką. 2011 metais tame pačiame universitete baigė Lietuvių filologiją.

„Visą savo darbinį kelią Sigita susiejo su mokykla ir mokytojo darbu. Ilgą laiką darbavosi Šiaulių Daukanto gimnazijoje, nuo 2014 metų savo profesinį kelią, kaip lietuvių kalbos mokytoja, tęsė Ragainės progimnazijoje“, – rašoma mokyklos paskyroje paskelbtame nekrologe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas