Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 14

Sostinės komunalininkai skaičiuoja rekordinį skaičių įgriuvų: kai kuriose telpa ir pusė žmogaus

Vilnietis Algimantas atsitiktinai sostinės A.Vivulskio gatvėje praėjusią savaitę aptiko neeilinę įgriuvą. Kiemuose esanti duobė, greičiausiai atsiradusi po lietaus, buvo tokia didelė, kad miestelėnas į ją įlindo beveik iki pusės. Ši įgriuva neužtaisyta iki šiol, sostinės komunalininkai apie ją informacijos neturi, tačiau įspėja, kad panašių įgriuvų šią vasarą – rekordiškai daug.
Įgriuva Vivulskio gatvėje.
Įgriuva A.Vivulskio gatvėje.
Temos: 2 Grinda, UAB Vilnius

Algimantas pasakojo sumanęs patikrinti, koks kiemuose, tarp automobilių, atsivėrusios įgriuvos gylis.

„Pamačiau ir pagalvojau – o kokio ji gylio? Vat ir viskas (...) Duobė kažkur iki pusės“, – 15min šią savaitę sakė vilnietis.

Jis pridūrė, kad susižaloti nebijojęs.

„Ten duobė tik iki pusės, tai baimės nebuvo“, – pasakojo Algimantas.

Vyras svarsto, kad įgriuva dar ir dabar greičiausiai nebus užtaisyta.

„Duodu 99 proc., kad ne. Kažkodėl taip įtariu. Turiu ir pažįstamą, kuri gyvena netoli, tai sakė, kad ai, čia mano kiemas. Man atrodo, kad čia yra tęstinumas“, – teigė įgriuvą atradęs vyras.

Ji taip pat sakė, kad tarnyboms apie duobę nepranešė.

Akvilės Venckutės nuotr./Įgriuva Vivulskio gatvėje
Akvilės Venckutės nuotr./Įgriuva Vivulskio gatvėje

Vis dar neužtaisyta

15min žurnalistas Vivulskio gatvės 14-uoju numeriu pažymėto namo kieme, kuriame yra Algimanto rasta įgriuva, lankėsi maždaug savaitė po jos radimo.

Net ir po savaitės pavojinga įgriuva pilname automobilių ir siaurame kieme nebuvo užtaisyta.

Įgriuva yra pačiame važiuojamosios dalies viduryje. O įspėjamasis ženklas buvo patrauktas į šoną.

15min skaitytojai pasidalijo nuotraukomis ir iš kitų sostinės gatvių, kur taip pat matomos įgriuvos.

Įgriuva S.Stanevičiaus gatvėje. Skaitytojų nuotr.
Įgriuva S.Stanevičiaus gatvėje. Skaitytojų nuotr.

Viena jų – S.Stanevičiaus gatvėje, tačiau ši įgriuva šią savaitę buvo užtaisyta, tiesa, šaligatvio plytelės vis dar juda.

VIDEO: Įgriuva S.Stanevičiaus gatvėje – užtaisyta

Vilniaus miesto savivaldybės valdomos įmonės „Grinda“ atstovas spaudai Egidijus Steponavičius teigė, kad informacijos apie šias dvi įgriuvas neturima.

Rekordinis įgriuvų skaičius

Anot „Grindos“ atstovo, šią vasarą panašių įgriuvų sostinėje – daugiau nei įprastai. Padidėjusį įgriuvų skaičių komunalininkai sieja su intensyviomis liūtimis.

„Šiemet įgriuvų fiksuojama daugiau nei įprastai – vien per kelias pastarąsias savaites jų užfiksavome daugiau nei 50. Akivaizdu, kad įgriuvų skaičiaus padidėjimas susijęs su intensyvesnių liūčių laikotarpiu“, – 15min sakė „Grindos“ atstovas.

Jo teigimu, įgriuvos dažniausiai susidaro dėl pažeistų lietaus nuotekų vamzdžių ar netinkamai užsandarinto vandentiekio, buitinių nuotekų vamzdyno.

„Vanduo išplauna gruntą, todėl po asfalto, šaligatvio dangomis ar tiesiog žaliojoje zonoje susidaro ertmė ir atsiveria įgriuva“, – pasakojo E.Steponavičius.

Apie įgriuvas ragina pranešti

„Grindos“ atstovas ragina gyventojus, pastebėjusius įgriuvą, nelaukti ir nedelsiant apie ją informuoti „Grindą“ trumpuoju telefonu 1355.

„Jei įgriuva atsiveria dėl lietaus nuotekų vamzdyno avarijos, padarinius nedelsiant likviduoja ir asfalto dangas atstato „Grinda“, kuri yra atsakinga už Vilniaus paviršinių nuotekų surinkimo tinklo priežiūrą“, – sakė E.Steponavičius.

Vis dėlto, anot jo, jeigu įgriuva atsiveria dėl, pavyzdžiui, vandentiekio, buitinių nuotekų ar kitų tinklų avarijos, tai „Grindos“ darbuotojai įvykio vietoje pastato gerai matomus ženklus ir apie problemą informuoja tinklų savininkus.

Tokiu atveju būtent jie turi pašalinti avarijos priežastį ir atstatyti dangą.

„Grindos“ atstovas teigia, kad bendrovė kasmet skiria daug dėmesio vamzdynų profilaktinei apžiūrai, nes laiku nustačius pažeistas lietaus nuotekų vamzdynų atkarpas, kai kuriais atvejais jas galima rekonstruoti panaudojant betranšėjo kasimo technologijas.

Tai, anot E.Steponavičiaus, gerokai sumažina poveikį aplinkai ir eismo saugumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas