Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar 100 švietimo įstaigų pedagogai streikuos ketvirtadienį

Gruodžio 10-ąją streikuos dar 100 Lietuvos mokyklų pedagogai, pranešė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga(LŠDPS).
Streikas Vilniaus Pilaitės gimnazijoje
Streikas Vilniaus Pilaitės gimnazijoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ketvirtadienį dvi valandas streikuoti ketina švietimo darbuotojai iš maždaug 100 Lietuvos švietimo įstaigų. Bendrojo ugdymo įstaigose nevyks pirmosios dvi pamokos, ikimokyklinio ir neformaliojo švietimo įstaigose streikuojama bus pirmąsias dvi darbo valandas. 

Profesinės sąjungos reikalauja atstatyti mokinio krepšelio dydį į 2009 m. lygį, priartinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų algas iki bendrojo ugdymo mokytojų atlygio dydžio, padidinti pensinio amžiaus sulaukusių pedagogų išeitinių išmokų fondą, sumažinti vaikų skaičių darželių grupėse ir mokinių skaičių klasėse, didinti švietimo finansavimą.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) taip pat kviečia švietimo darbuotojus dalyvauti kitoje akcijoje.

„Kviečiame visus švietimo darbuotojus, kurie streikuoja, ir tuos, kurie negalėjo ar nespėjo prisijungti prie streiko, gruodžio 8 ir 10 dienomis nuo 8.00 iki 10.00 valandos mokyklose išjungti šviesą. Taip simbolizuosime, kad į valstybę ateina tamsa, o už elektrą sutaupytos lėšos tegu remia mūsų vargšę vyriausybę“, – teigia profsąjunga.

Pirmasis įspėjamasis streikas įvyko antradienį. Antradienį vykusiame mokytojų ir darželių pedagogų streike dalyvavo 12 proc. visų šalies pedagogų – streikavo 18 proc. bendrojo ugdymo ir 5 proc. ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagoginių darbuotojų. 

VIDEO: Vilniaus Pilaitės gimnazijos profesinės sąjungos pirmininkė Laima Pranckūnaitė pasakoja apie švietimo profesinės sąjungos streiką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas