Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Abiturientai keikia NEC: dingo paskelbti anglų kalbos egzamino rezultatai

Pirmadienio vakare į uždarą socialinio tinklo „Facebook“ grupę susibūrę abiturientai aktyviai pradėjo dalytis naujiena apie Nacionalinio egzaminų centro (NEC) paskelbtus valstybinio anglų kalbos brandos egzamino (VBE) rezultatus. Tiesa, neaišku, ar jie buvo tikri – NEC oficialioje svetainėje apie tai jokios informacijos nepateikė, o ir moksleivių aptikti rezultatai greitu metu išgaravo.
Abiturientai keikia NEC: dingo paskelbti anglų kalbos egzamino rezultatai
Abiturientai keikia NEC: dingo paskelbti anglų kalbos egzamino rezultatai / 15min nuotr.

Įvertintų egzaminų darbų demonstravimo sistemoje anksčiau, nei planuota, išvydę anglų kalbos VBE rezultatus dauguma moksleivių džiaugėsi gerais pasiekimais, teigė surinkę daugiau taškų, nei tikėjosi. Nemažai komentuojančiųjų buvo „šimtukininkai“.

Tiesa, dalis abiturientų skelbiamuose rezultatuose pastebėjo klaidų – laikymo data buvo užrašyta 2017 metų gegužės 20 diena, o rezultatų skelbimo diena – 2017-ųjų birželio 28 diena, nors anglų kalbos egzaminą moksleiviai šįmet laikė gegužės 5-ąją, o rezultatai, kaip anksčiau skelbė NEC, turėjo paaiškėti liepos 3–4 dienomis.

Po kurio laiko jaunuoliai paskelbtų rezultatų pasigedo.

„Ar man čia vienai dingo anglų egzamino rezultatai?“ – rašė Kristina. Į jos žinutę grupės vartotojai atrašė: „Man ir.“

Kai kurie moksleiviai, komentuodami situaciją, juokavo. Pavyzdžiui, Rasa rašė: „Sugalvojo, kad nenusipelnėm to, ką gavom.“ Taip pat dalis spėliojo, kad rezultatai sistemoje atsiras, kai NEC klaidingas datas ištaisys į teisingas.

Buvo ir tokių, kurie dėl suirutės NEC kaltino. Pavyzdžiui, Augustas, nevengęs necenzūrinės leksikos, piktinosi centro veikla – esą jis dirba kaip nori ir kada nori.

Dalis mokinių dalijosi naujiena ir apie paskelbtus valstybinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino rezultatus. Anot jų, šie irgi pradingo.

NEC oficialioje svetainėje informacijos apie lietuvių ar anglų kalbos VBE rezultatus ar klaidas iki šiol neskelbia. Anksčiau centras jų rezultatus žadėjo pateikti liepos 3–4 dienomis.

Kokia įmonė šįmet prižiūri NEC duomenų perdavimo sistemos „Keltas“, kurioje skelbiami visi egzaminų rezultatai, veiklą, taip pat neaišku – ši informacija neskelbiama tiek NEC svetainėje, tiek ir centriniame viešųjų pirkimų portale. 2015–2017 metais minėtą paslaugą teikė UAB „Binar Solutions“, pasiūliusi mažiausią kainą.

Kai paaiškės anglų kalbos egzamino rezultatai, moksleiviai įvertintų egzaminų darbų demonstravimo sistemoje matys bendrą taškų sumą už visas keturias – kalbėjimo, klausymo, skaitymo, rašymo – anglų kalbos egzamino dalis.

Manantieji, kad yra verti aukštesnio įvertinimo,nei sulaukė, per dvi dienas nuo brandos egzamino rezultatų skelbimo galės teikti apeliaciją – jos nagrinėjimo metu darbas bus vertinamas iš naujo.

Šįmet anglų kalbos egzamino užduotis šalies mokyklose sprendė 20 634 mokiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas