Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Anksčiau dėl integracijos kalbėjęsis su VDU, dabar LSU pasisako už Kauno universiteto kūrimą

Lietuvos sporto universitetas (LSU) pirmadienį išplatintame pranešime reiškia kritiką Švietimo ir mokslo ministerijos parengtam bei Vyriausybės patvirtintam ir pateiktam Seimui toliau svarstyti projektui „Dėl valstybinių universitetų tinklo optimizavimo plano“. Vytauto Didžiojo universitetui (VDU) susitarus su Aleksandro Stulginskio universitetu (ASU) dėl integracijos, LSU pasisako už Kauno universiteto kūrimą.
Lengvosios atletikos maniežo lentelės atidengimu pagerbtas prof. A.Stanislovaičio atminimas
Lengvosios atletikos maniežo lentelės atidengimu pagerbtas prof. A.Stanislovaičio atminimas / Lietuvos sporto universiteto nuotr.

Lietuvos sporto universitetas (LSU) pirmadienį išplatintame pranešime reiškia kritiką Švietimo ir mokslo ministerijos parengtam bei Vyriausybės patvirtintam ir pateiktam Seimui toliau svarstyti projektui „Dėl valstybinių universitetų tinklo optimizavimo plano“

Jaučiamės ne tik nereikalingi, bet ir „pasmerkti be įrodymo“, nors, atrodo, padarėme nemažą pažangą ir mokslo, ir studijų srityje.

„Niekas iš šio projekto autorių nebuvo atvykę ir padiskutavę su LSU bendruomene ar išklausę mūsų nuomonės. Jaučiamės ne tik nereikalingi, bet ir „pasmerkti be įrodymo“, nors, atrodo, padarėme nemažą pažangą ir mokslo, ir studijų srityje. Atkreipiame dėmesį į tai, kad nei Vyriausybė, nei Seimas negalėjo ir negalės priimti optimalaus sprendimo dėl LSU ateities, jei informacija nebus patikima”, – pranešime rašo LSU Senato pirmininkas Albertas Skurvydas.

Anot aukštojo mokslo įstaigos, pateikto dokumento prieduose yra daug netikslumų, o informacija pateikta tendencingai. Pavyzdžiui, universitetas nesutinka su teiginiu apie kuklius LSU mokslo rezultatus, prieštarauja faktui, kad LSU absolventų įsidarbinimas (69 proc.) yra vienas iš mažiausių.

„Mūsų nuomone, jis nėra nei mažiausias, nei blogas, jei palyginsime ir su Lietuvos, ir Europos universitetais“, – rašoma pranešime.

LSU taip pat nesutinka su teiginiu, kad mokslas jų įstaigoje yra tik siauros specializacijos: „Didžiausia metodologinė klaida, vertinant universitetų mokslo ir studijų kokybę, yra pateikta antrame priede – visi mokslo ir studijų pasiekimai yra vertinami absoliučiais, o ne santykiniais vienetais. Kitaip tariant, kuo daugiau tyrėjų – tuo geresnis mokslas, kuo daugiau studijų programų – tuo geresnės studijos“.

LSU Senatas teigia esantis pasirengęs svarstyti ne kelių universitetų jungimosi scenarijų, o siūlymą kurti Kauno universitetą, jei jis sudarytų geresnes nei autonomiško Lietuvos sporto universiteto sąlygas.

Švietimo ir mokslo ministerijos darbo grupės siūlymu Kaune planuojamas įkurti plačios aprėpties universitetas, kuris jungtų Kauno technologijos universitetą (KTU), VDU, ASU bei LSU.

Anksčiau dėl integracijos LSU derėjosi su VDU, tačiau gegužės 13-ąją VDU paskelbė besijungiantis su ASU. Remiantis jų susitarimu, sutarta Kaune plėtoti klasikinį, plačios aprėpties universitetą, kurį sudarytų VDU su autonomiškomis specializuotomis akademijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas