Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

Ateities vadovams - jungtinė verslo ir teisės programa Vilniaus universitete

„Sunku būtų įsivaizduoti gerą ekonomistą ar vadybininką, kuris galėtų apsieiti be teisinių žinių bagažo. Lygiai taip pat dažnai teisininkams, dirbantiems versle, pristinga vadybos žinių“, – sako SEB banko prezidento patarėjas, finansų analitikas Gitanas Nausėda. Verslininkas, vadybininkas ar vadovas nežinantis, įmonės veiklos teisinių subtilybių – praeitis.
Studentai
Studentai / EF archyvo nuotr.

Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultetas bendradarbiaudamas su Teisės fakultetu pristato naują tarpdisciplininę bakalauro studijų programą „Verslas ir teisė“. Išskirtinė studijų programa sukurta atsižvelgiant į darbdavių poreikius, universiteto absolventų pastebėjimus bei darbo rinkos pokyčius. Baigę studijas, absolventai turės tai, ko šiandien tikisi darbdaviai – gebėjimus įveikti kompleksinius verslo pasaulio iššūkius, apimančius kelias sritis.

„Vadovaudamiesi šūkiu, “Kuo daugiau žinai, tuo pranašesnis esi„ – šiemetpradėsime rengti išskirtinius specialistus, kurių paklausa darbo rinkoje ne tik neabejojame, bet esame ir patikrinę. Akivaizdu, kad “Verslo ir teisės„ studijų programa tapo būtina šiuolaikinio verslininko ar vadybininko ruošimui. Ne kiekviena įmonė gali sau leisti turėti teisininką, tačiau jokia įmonė negali veikti neturėdama tvirtų teisinių pagrindų. Besikeičiančioje verslo aplinkoje būtina gebėti tinkamai apsaugoti įmonės veiklą – tad vadybos specialistas, turintis aktualias verslo teisės žinias, yra itin vertingas“, – sakė VU EF dekanas prof. Jonas Martinavičius.

VU EF dekanas prof. Jonas Martinavičius
VU EF dekanas prof. Jonas Martinavičius

Jungtinėje vadybos ir teisės studijų programoje dirbs geriausi Ekonomikos ir Teisės fakultetų dėstytojai, jų žinias papildys kviestiniai lektoriai iš užsienio, taip pat žinomi Lietuvos verslininkai bei viešojo sektoriaus ekspertai. Beveik du trečdaliai dėstomų dalykų bus skirta verslo administravimui ir vadybai (pvz., rinkodara, logistika, projektų valdymas, verslo strategijos, įmonių finansai ir pan.), o daugiau nei trečdalis – teisei (pvz., mokesčių teisė, darbo ir socialinės apsaugos teisė, intelektinė nuosavybė, teisinė atsakomybė už ekonominius veiklos pažeidimus, ūkinė baudžiamoji teisė, viešųjų pirkimų teisė ir pan.).

EF archyvo nuotr./Studentai
EF archyvo nuotr./Studentai

„Ši studijų programa – tai puiki galimybė įgyti labai reikalingų žinių kiekvienam aukštesnio rango vadovui ar net politikui. Gebėjimas suvokti ekonominę aplinką, įvertinti ekonominius procesus tiek mikro, tiek ir makro lygyje bei suprasti teisinę aplinką egzistuojančią konkrečioje situacijoje, o taip pat mokėjimas priimti ekonomiškai motyvuotus ir teisiškai pagrįstus sprendimus – tai gebėjimai, kuriais šiandien gali pasigirti tik labai maža dalis žmonių. Įgiję visas šias kompetencijas, savo gebėjimus galėsite pritaikyti versle, valstybės tarnyboje, politikoje ir daugelyje kitų sričių, kurioms šiandien verkiant reikalingi tokius gebėjimus turintys vadovai“, – teigia vienas šios programos iniciatorių ir kūrėjų VU Teisės fakulteto profesorius habil. dr Vytautas Nekrošius.

E.Kurausko nuotr./VU Teisės fakulteto profesorius habil. dr Vytautas Nekrošius
E.Kurausko nuotr./VU Teisės fakulteto profesorius habil. dr Vytautas Nekrošius

„Aš visada esu už tai, kad nebūtų griežtų ribų tarp profesijų. Išsilavinusiam žmogui reikalingas platus akiratis, be to, ne paslaptis, kad kartais žmonės padaro klaidą rinkdamiesi specialybę, todėl studijuodamas ir ekonomikos, ir vadybos, ir teisės dalykus jaunuolis ateityje galės lengviau atrasti savo kelią. O žmogus, turintis daugiau žinių ir įgūdžių, visuomet bus paklausesnis darbo rinkoje, todėl manau, kad “Verslas ir teisės„ programos absolventai bus žingsniu priekyje, įgiję puikų konkurencinį pranašumą“, – įsitikinęs G. Nausėda.

Po bakalauro studijų absolventai galės rinktis: pradėti karjerą ar gilinti žinias vadybos krypties magistrantūros studijose ar vis dėlto pasirinkti teisės krypties mokslus – ir per trejus metus įgyti pilnavertį teisės magistrantūros diplomą, leidžiantį siekti karjeros teisės srityje.

Daugiau informacijos: www.verslasteise.ef.vu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas