Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Auginkime kūrėjus Lietuvai

Intelektualių pašnekesių renginių ciklas „Auginkime kūrėjus Lietuvai“ vyks lapkričio 26 d. 5.2 salėje. Diskusijose ir trumpuose pranešimuose bus ieškoma jungčių tarp mokslo, kultūros, verslo bei mokyklos. Svarbu tai, kad šiame poliloge apie mokyklą, dalyvaus minėtų sričių atstovai, kuriems rūpi švietimo klausimai.
Mokiniai
Mokiniai / 123rf.com nuotr.

11 val. prasidės pirmoji intelektualių pašnekesių renginių ciklo dalis „Iš klasės – į biblioteką – ir atgal!“. Kas atveda mokinį į biblioteką: šeima, mokytojas ar draugai? Ką mokinys randa bibliotekoje? Ar literatūros pamokos ugdo kūrybingą skaitytoją? Koks ryšys tarp literatūros pamokų ir skaitymo? Šiuolaikinio rašytojo, šiuolaikinės literatūros vieta mokykloje – ką galime pasiūlyti paaugliui?

Pašnekesių viešnias rašytojas R. Šerelytę, U. Kaunaitę, D. Opolskaitę, Panevėžio „Vyturio“ progimnazijos mokytoją, bibliotekos vedėją R. Budnikienę ir kitus kalbins ir renginį moderuos literatūros kritikas doc. dr. Kęstutis Urba.

13 val. prasidės antroji dalis – „Griauti(s) mokslo dramblio kaulo bokštą“. Vyks diskusija apie mokslo reikšmę, jo prestižo būklę, santykį su visuomene ir būdus, kaip mokslą suartinti su mokykla, bendruomene. Kodėl kartais nuvertiname mokslą ir jis mums tampa šiek tiek svetimas? Ar įmanoma, kad suartėtų mokslas ir mokykla, vietos bendruomenė – taptų draugais?

Pranešimus skaitys Saulius Lapienis, dr. Rolandas Maskoliūnas ir dr. Ramūnas Skaudžius.

15 val. prasidės trečioji dalis „Tapti mokyklos architektu – panku“, kuri skirta ugdymo(si) erdvių kaitos ir mokyklų, verslo, kultūros bei kitų institucijų santykio kuriant jas problematikai.

Kintant darbo rinkai ir ryškėjant piliečių pasirengimui aktyviai prisidėti prie šalies pažangos kūrimo, švietimo ekspertai pastebi, jog dėl to auga autentiško mokymosi svarba. Tai leidžia kalbėti apie tradicinių ugdymo(si) erdvių kaitą.

Pranešimus skaitys Nerijus Buivydas, Giedrius Kavaliauskas ir dr. Edgaras Leichteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas