Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų studentų nuomojami būstai – lyg kiaulidės

Kalnai pūvančių šiukšlių, jose besiveisiantys kenkėjai ir daugybė ištuštintų alkoholio butelių – tai išskirtiniai britų studentų būstų bruožai, rašo portalas mirror.co.uk ir pateikia nuotraukas, kuriose šiurpą keliantys jaunuolių nuomojami būstai, švaros nematę nuo tada, kai šie ten įsikėlė.
Britų studentų nuomojami būstai – lyg kiaulidės.
Britų studentų nuomojami būstai – lyg kiaulidės. / „Youtube“ nuotr.

Portalas aprašo greičiausiai šlykščiausią vietą, kurioje galima gyventi Didžiojoje Britanijoje, tačiau, atrodo, kad čia įsikūrusiems studentams taip gyventi patinka. Minimą būstą išsinuomojo Šefildo universiteto studentai. Užsukus į jų namus galima išvysti besimėtančias dėžes nuo picų, kalnus tuščių alaus skardinių. Studentai netgi pripažįsta, kad vienintelį kartą išsiplovė indus, kai bičiulis nusišlapino į jų kriauklę.

Plazminį televizorių šiame bute studentai įkurdino ant didžiulės tuščios alaus statinės, prie kurios išrikiuota dar daugybė tuščių butelių nuo alkoholinių gėrimų. Šiame bute gyveni trys vaikinai, nenorėję, kad jų tapatybė būtų atskleista.

Sulaukiame komplimentų dėl to, kaip įkurdinome televizorių – ant tuščios alaus bačkos. Vis dėlto nemanau, kad bet kuris čia apsilankęs nepavadintų šios vietos skyle, – kalbėjo vienas iš buto gyventojų.

„Sulaukiame komplimentų dėl to, kaip įkurdinome televizorių – ant tuščios alaus bačkos.

Vis dėlto nemanau, kad bet kuris čia apsilankęs nepavadintų šios vietos skyle“, – kalbėjo vienas iš buto gyventojų.

Kitas šio buto gyventojas, istorijos studentas teigė, kad vaikinai prisikaupusius indus plovė tik kartą, kai vienas bičiulis nusišlapino į jų kriauklę. „Esu tikras, kad užstato už nuomą mes tikrai neatgausime“, – teigė vaikinas.

Panašiai kaip ši trijulė gyvena ir kiti britų studentai. Vakarėlių ritmu gyvenantys jauni žmonės nepaiso jokios tvarkos. Štai vienas studentas leidiniui teigė, kad šlykščiausiu būstu galima būtų tituluoti tą, kuriame tarp šiukšlių galima rasti besiveisiančių kenkėjų.

„YouTube“ nuotr. /Šiukšlių maišai britų studentų namuose
„YouTube“ nuotr. /Šiukšlių maišai britų studentų namuose

Studentė Abbie iš Leedso universiteto pasakojo, kad būste, kuriame tebegyvena, įsikūrė rugsėjį. „Taip, namuose tiesiog baisu. Ir taip yra visada“, – sakė ji.  Šiuo metu mergina gyvena su keturiais vaikinais. 19-metės merginos teigimu, „trys iš jų tiesiog visiškai nesirūpina švara“.

„Bandžiau su tuo kovoti. Mąsčiau ir apie išsikraustymą iš čia daugybę kartų“, – prisipažino ji ir pridūrė, kad šiame bute ją laiko tai, kad gyvenant kitur kelionė iki aukštosios mokyklos truktų labai ilgai.

Dar viena leidinio kalbinta studentė Hannah Holden teigė, kad namuose nebeliko vieno iš stalų, nes jis buvo sulaužytas vakarėlio metu.

„Daržovių lupenos mėtosi ant grindų, panaudoti arbatos maišeliai ir sviesto gabaliukai – ant sienų“, – taip atrodo būstas, kuriame gyvena ši studentė. Pasak jos, virtuvėje – gausybė šiukšlių, aplink mėtosi kiaušinių lukštai.

„Kai mano sesuo mane aplanko, ji atsisako kelti koją į virtuvę – nusiavus batus ten išvis pavojinga eiti. O mūsų šaldytuve jau įsiveisė pelėsis“, – baigė pasakojimą apie savo namus studentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas