Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė apdovanojo raštingiausius Lietuvos gyventojus

Šiais metais tradicinio Nacionalinio diktanto nugalėtoja ir raštingiausia Lietuvos gyventoja paskelbta informacinių technologijų analitikė Jurga Tarvydaitė-Vaižgienė.
Prezidentė apdovanoja Nacionalinio diktanto konkurso nugalėtojus
Prezidentė apdovanoja Nacionalinio diktanto konkurso nugalėtojus / LR Prezidento kanceliarijos / R. Dačkaus nuotr.

Ją prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį apdovanojo kartu su kitais devyniais konkurso finalininkais.

Raštingiausia 2016 metų mokine tapo Adriana Otilija Vilkaitė, Vilniaus licėjaus dvyliktos klasės mokinė. Raštingiausiu užsienio lietuviu paskelbtas geriausiai Nacionalinį diktantą parašęs Briuselyje gyvenantis Audrius Poviliūnas.

„Savo kalbos neišaugame. Kalba mus augina ir auga kartu su mumis. Todėl mums turi rūpėti, kad ji neskurstų, kad mūsų asmeninis žodynas būtų turtingas, kad mokėtume savo labai sena kalba gėrėtis ir didžiuotis", – pranešime spaudai teigė D.Grybauskaitė.

Per ceremoniją Prezidentūroje D.Grybauskaitė taip pat pasveikino geriausiai ir aktyviausiai diktantą rašiusias Lietuvos mokyklų klases. Apdovanota diktanto konkurse mažiausiai klaidų padariusi Vilniaus licėjaus 1A klasė. Aštuoni šios klasės mokiniai pateko į Nacionalinio diktanto finalą. Apdovanota ir aktyviausiai iš Lietuvos mokyklų diktante dalyvavusi Pasvalio rajono Pumpėnų gimnazijos 4G klasė.

2016 metais Nacionalinį diktantą rašė daugiau nei 8 tūkst. žmonių iš Lietuvos ir užsienio. Diktantas buvo rašomas visose Lietuvos savivaldybėse, mokyklose, bibliotekose, Vilniaus knygų mugėje, Lietuvos atstovybėse ir lietuvių bendruomenėse užsienyje.

Šis konkursas vyko devintą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas