Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Devynioms mokykloms suteiktas gimnazijos statusas

Penktadienį švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė patvirtino gimnazijos statusą devynioms jo siekusioms mokykloms. Iš jų šešios yra tautinių mažumų mokyklos.
Švietimo ir mokslo ministerija
Švietimo ir mokslo ministerija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gimnazijomis tampa Kauno Veršvų vidurinė mokykla, Širvintų rajono Gelvonų vidurinė mokykla, VšĮ Vaikų kūrybinės iniciatyvos fondo licėjus „Forumas“.

Taip 4 mokyklos, kuriose mokomas lenkų kalba: Trakų rajono Paluknio vidurinė mokykla, Vilniaus Vladislavo Sirokomlės vidurinė mokykla; Vilniaus rajono Medininkų šv. Kazimiero vidurinė mokykla ir Zujūnų vidurinė mokykla.

Gimnazijų statusai suteikti lenkų ir rusų kalba mokymą vykdančioje Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos mokyklai ir rusų kalba mokančioje Vilniaus rajono Valčiūnų vidurinė mokykla.

Gimnazijos statusas mokykloms suteikiamas akreditavus jų vidurinio ugdymo programas.

Mokyklų programas akredituoja Švietimo ir mokslo ministerijos Vidurinio ugdymo programos akreditacijos komisija, kurią sudaro Švietimo ir mokslo ministerijos, savivaldybių administracijų švietimo padalinių, Lietuvos gimnazijų asociacijos atstovai. Akredituoti mokyklas siūlo mokyklų steigėjai, daugeliu atvejų tai – savivaldybių tarybos.

Vadovaujantis Švietimo įstatymu iki 2017 rugsėjo 1 d. visos vidurinės mokyklos tampa arba gimnazijomis, arba progimnazijomis ar pagrindinėmis mokyklomis.

Vienintelė likusi vidurinė mokykla bus akredituojama 2017 m. sausio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas