Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Edukologijos universiteto atstovė: Švietimo ir mokslo ministerijos vadovai klaidina visuomenę

Liepos 4 d. Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) vykusioje spaudos konferencijoje buvo pristatyti Lietuvos universitetų išorinio vertinimo ,,rezultatai”.
Lietuvos edukologijos universitetas
Vilniaus pedagoginis universitetas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Lietuvos edukologijos universitetas (LEU), susipažinęs su joje ministro Gintaro Steponavičiaus ir viceministrės Nerijos Putinaitės pateikta informacija, pareiškia, kad pristatytas vertinimas yra  priešlaikinis ir nekorektiškas. Išorinis LEU, kaip ir kitų aukštųjų mokyklų vertinimas, nėra baigtas. Universitetas nėra gavęs oficialaus sprendimo iš įgaliotos veiklos vertinimą atlikti institucijos – Studijų kokybės vertinimo centro (SKVC). Spaudos konferencijos metu buvo pasiūlyta išsamesnės informacijos iešoti SKVC tinklalapyje www.skvc.lt, tačiau jis nuo šios dienos ryto iki 15 val. neveikė, o jam pradėjus veikti minėta informacija nebuvo pateikta.

Lietuvos edukologijos universitetas pažymi, kad jo materialieji, žmogiškieji ir infrastruktūriniai ištekliai Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) buvo įvertinti teigiamai. Veiklos vertinimą atlikę Lietuvos ir užsienio ekspertai pirminėse išvadose akcentavo, kad universiteto vykdomos misijos svarba ir reikalingumas visuomenei nekelia jokių abejonių, studijos, mokslo ir meno veikla yra aukšto lygio, o poveikis visuomenei akivaizdus.

Kritinė pastaba dėl strateginio valdymo teisiniu atžvilgiu yra kontraversiška, nes vertinamuoju laikotarpiu (2006–2010 m.) universitetas vykdė veiklą pagal tuometinį 2006–2010 m. strateginį planą ir trimečius strateginius planus, kurių įgyvendinimą prižiūrėjo taryba ir buvo atsiskaitoma Švietimo ir mokslo bei Finansų ministerijoms. Be to, kaip žinoma, Konstitucinis Teismas išaiškino Mokslo ir studijų įstatymo ir Lietuvos Respublikos Konstitucijos aukštųjų mokyklų valdymo srityje nesuderinamumą. Pastaruoju metu priimtos Įstatymo pataisos sudaro palankias sąlygas suformuoti naująją tarybą ir įgyvendinti priimtą naująjį strateginį planą.

Lietuvos edukologijos universitetas gali Lietuvos visuomenei atsakingai patvirtinti, kad mūsų studentai įgyja ir ateityje gaus kokybišką, darbo rinkos poreikius švietimo ir ugdymo srityje atitinkantį išsilavinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas