Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EP jaunųjų žurnalistų mokymai: galimybė pagilinti žinias ir praktinius gebėjimus

Europos Parlamentas, siekdamas stiprinti nepriklausomą, profesionalią ir atsakingą žurnalistiką Europos reikalų srityje, inicijavo jaunųjų žurnalistų mokymo programą. Antrus metus organizuojamas renginys vyks 2024 lapkričio mėn. 13-15 dienomis.
EP jaunųjų žurnalistų mokymai - 15min vyr. redaktoriaus Vaidoto Beniušio pranešimas
EP jaunųjų žurnalistų mokymai - 15min vyr. redaktoriaus Vaidoto Beniušio pranešimas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Programa siekiama sudaryti galimybę jauniems žurnalistams ir kitiems žiniasklaidos darbuotojams ankstyvuoju jų karjeros etapu pagilinti supratimą apie ES institucijas ir konkrečiai Europos Parlamentą.

Mokymų metu taip pat vyks ir praktiniai užsiėmimai, kurių metu diskusijose ir pasidalinimuose su žiniasklaidos senbuviais ir EP nariais bus analizuojamos pasirengimo kokybiškam interviu su politikais, faktų tikrinimo temos.

Jaunųjų žurnalistų mokymai yra antrus metus vykstanti Europos Parlamento programa, kuri vyksta skirtingose Europos Sąjungos šalyse. Pirmieji jauniesiems žurnalistams skirti mokymai Vilniuje vyko 2023 metais.

Suprasti akimirksniu

  • Kas? Europos Parlamento mokymai jauniesiems žurnalistams, žiniasklaidos sferos darbuotojams
  • Kada? Lapkričio 13-15 d. Vilniuje
  • Organizatorius? Lietuvoje, bendradarbiaudama su EP biuru mūsų šalyje, organizuoja UAB „15min“.
  • Kam? Mokymai skirti jauniesiems žurnalistams ir kitiems žiniasklaidos ekspertams, turintiems ne ilgesnę nei 3 metų darbo patirtį. Renginyje gali dalyvauti tik užsiregistravę dalyviai.
  • Programoje? 9 politikos ir žiniasklaidos ekspertų, Europos Parlamento narių pranešimai; 5 praktiniai užsiėmimai ir diskusijos su patyrusiais žurnalistais, EP nariais; 2 socialiniai renginiai.
  • Norinčius dalyvauti mokymų renginyje prašome kreiptis el. paštu adresu – 15minakademija@15min.lt .

„Europos Parlamentui svarbu, kad apie jį rašantys, kalbantys, jį rodantys žurnalistai būtų pasirengę tai daryti profesionaliai, turėdami pagrindinių žinių apie tai, kaip veikia ES institucijos. Europos Parlamente priimami sprendimai daro didelę įtaką kasdieniam žmonių gyvenimui, tačiau ne visada juos lengva pateikti patraukliai ir suprantamai.

Šiais mokymais siekiame, kad žurnalistai daugiau domėtųsi EP sprendimais ir politiniais įvykiais, o visuomenė būtų geriau apie juos informuota“, – sako EP biuro Lietuvoje vadovė Daiva Jakaitė.

Kam skirti mokymai

Mokymai skirti jauniesiems žurnalistams ir kitiems žiniasklaidos ekspertams (duomenų analitikams, grafikos dizaineriams ir kitiems specialistams), turintiems ne ilgesnę nei 3 metų darbo patirtį žiniasklaidoje.

Taip pat renginyje gali dalyvauti žurnalistikos magistrantūroje studijuojantys studentai, turintys žurnalistinio darbo patirtį.

Amžiaus ribos nėra, tačiau dalyviai privalo būti savo profesinės karjeros pradžioje (mažesnė nei 3 metų patirtis).

Programa:

Kita informacija:

Renginys nemokamas. Renginio dalyvių maitinimu ir iš kitų miestų atvykusių dalyvių apgyvendinimu parinktame viešbutyje pasirūpins organizatorius UAB „15min“.

Norinčius dalyvauti mokymų renginyje prašome kreiptis el. paštu adresu – 15minakademija@15min.lt .

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento