Daugiau merginos atsiliepimų „Studentų zonoje“ rasite čia.
Šį kartą lietuvė dalijasi trumpu pasakojimu apie Pietų Korėjos gyventojų virtuvę ir pasakoja apie jausmą, kuris užplūsta suvagius aštuonkojo koją.
„Ramyen – aštri makaronų sriuba, populiari tarp korėjiečių. Aštrus maistas man patinka, bet, kai gauni ką tik iš verdančio puodo įpiltą aštrią sriubą ir turi 10 min. jai įveikti, aštru tampa LABAI aštru, o tai, kas atrodė įmanoma, pradeda kelti dvejonių.
Įėjus į (Dongseo universiteto – 15min.lt) valgyklą reikėjo išsirinkti patiekalą, nusipirkti talonėlį ir atsistoti į eilę, kur gaminamas būtent tas patiekalas. O gaminama viskas buvo atvirai. Tekšt makaronų, plekšt didelių raudonų pipirų, dar truputis daržovių ir jūros gėrybių, truputį viską pavirinam ir sriuba jau mano rankose.
Kadangi pertrauka ėjo į pabaigą, nebuvo laiko svarstyti apie sriubos turinį, bet vis dėlto kaskart pakėlus šaukšą prie burnos ir pamačius vis keistesnius dalykus, pradėjau klausinėti, iš ko susideda sriuba. O atsakymas buvo toks: makaronai, daug aštrių pipirų, prieskonių, svogūnų ir kitų neaiškių daržovių, džiovintų jūros dumblių, įvairių jūros gėrybių ir t.t. Tarp makaronų iškapsčiau pailgą daiktą ir paklausiau, kas čia? Aštuonkojo koja! Išgirdus šį žodį pajaučiau keistą jausmą pilve. Labai keistą. Jūrų gėrybių Lietuvoje sąvoka man apsiribodavo silke ir lašiša. Aštuonkojis buvo kažkas TOKIO, ko tikrai negeidžiau ir apie ką nesvajojau savo burnoje. Bet suvalgiau aš tą vieną didelę aštuonkojo koją... Ir nors teko įveikti psichologinį barjerą, buvo tikrai skanu! Taip kad galbūt ne visada būtina žinoti, ką valgai, o tiesiog mėgautis tuo.
P.S. Kalbant apie maisto vaidmenį korėjiečių gyvenime paaiškėjo, kad dauguma korėjiečių maistui išleidžia daugiau nei pusę savo atlyginimo. Ir dažniausiai tai būna aštrūs patiekalai“, – pasakojo J.Pundzaitė.