Garsenybėms gaminantis virtuvės šefas už sėkmingą karjerą dėkoja profesinei mokyklai

Mokslai profesinėje mokykloje – sėkmingos karjeros startas. Tą įrodė garsus šalies virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas. 20-ies metų patirtį maisto gaminimo srityje sukaupęs virėjas – įvairių apdovanojimų laureatas, gaminęs tokioms pasaulinėms žvaigždėms, kaip dainininkas Eltonas Johnas ar grupė DDT.
Ruslanas Bolgovas
Ruslanas Bolgovas

Praėjusių metų pabaigoje Ruslanas pelnė dar vieną laimėjimą – tapo konkurso „Absolventų sėkmės istorija“ nugalėtoju. R. Bolgovo istorija buvo pripažinta pačia geriausia tarp 56 konkursui pateiktų profesinių mokyklų absolventų sėkmės istorijų. Ruslanas yra baigęs Visagino ir technologijos ir verslo profesinį mokymo centrą, kuriame 2 metus mokėsi virėjo amato.

„Šis laimėjimas mane labai nustebino ir įrodė, kad aš pasirinkau teisingą kelią. Džiaugsiuosi, jei mano istorija kam nors bus įkvepiantis pavyzdys. Smagu, kad mano mokykla nestovi vietoje, modernėja, todėl buvo malonu jai atstovauti. Manau, kad Lietuvoje ji yra stipriausia virėjų mokykla“, – gerų žodžių buvusiai mokyklai negailėjo Ruslanas.

Kaip stebuklų šalyje

Pašnekovo teigimu, besimokydamas vidurinėje mokykloje jis su bendraklasiais mėgdavo bėgti iš pamokų, tačiau pradėjęs gilintis į maisto gaminimą mokymo centre šį savo įprotį pamiršo.

„Pamokos buvo labai įdomios, jaučiausi kaip stebuklų šalyje – tiek daug visko sužinojau. Mokytis sekėsi, todėl tai dar labiau motyvavo. Mano susidomėjimas maisto gaminimu niekur nedingsta, jis tik auga“, – tikina mėgiama veikla užsiimantis Ruslanas.

Paklaustas, ar sėkmingai karjerai užtenka profesinės mokyklos baigimo diplomo, R. Bolgovas atsakė, kad svarbiausia po mokslų yra nesustoti tobulėti – lankyti kursus, domėtis specialybės naujovėmis.

„Kulinarijos srityje nuolat atsiranda kas nors naujo:, pvz., nauji maisto gaminimo, pateikimo būdai. Nuolat stebiu tuos procesus ir neketinu sustoti vietoje“, – tikina virtuvės šefas.

Ruslanas pridūrė, kad jo srities žmonės – virėjai – yra menininkai, tačiau norėdami, kad karjera sėkmingai susiklostytų, turi mokėti bendrauti ir turėti organizacinių įgūdžių. „Virėjo specialybė reikalauja disciplinos, visai kaip armijoje“, – juokiasi R. Bolgovas.

Vyras teigia esantis labai dėkingas verslininkėms Janinai Peckienei ir Rasai Martens, kurių restoranuose dirbdamas įgijo neįkainojamos patirties.

Garsūs klientai

R. Bolgovas teigė gaminęs patiekalus visam būriui garsių Lietuvos ir užsienio įžymybių: populiariems aktoriams, muzikantams, sportininkams. Žinomiausi jų – dainininkas Eltonas Johnas, aktorius Rogeris Moore‘as, rusų muzikos grupė DDT.

„Žinau, kad kai DDT atvyksta į Lietuvą, klausia: „O kur dabar dirba Ruslanas?“ Girdėjau, kad jie netrukus koncertuos Kaune – būtų labai smagu ir vėl su jais susitikti“, – viliasi virtuvės šefas.

Ruslano sugebėjimus įvertina ne tik klientai – jo meistriškumas ne kartą buvo apdovanotas įvairiuose virėjų konkursuose. Prieš kelerius metus virtuvės šefas laimėjo kulinarinį televizijos konkursą „Iki pergalės! Virėjų kovos“, kuriame jam buvo įteiktas „Auksinio peilio“ apdovanojimas.

„Laimėjau sąžiningai, nes labai daug dirbau ir stengiausi. Buvo panašių laimėjimų ir užsienyje: Rusijoje, Vokietijoje, kitose šalyse. Parsivežiau ir aukso, ir sidabro, ir bronzos medalių, diplomų... Tačiau niekada šių laimėjimų nesureikšminu – tiesiog ir toliau tobulinu savo maisto gamybą“, – sako pašnekovas.

Jaučiasi laimingas

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijai priklausantis R. Bolgovas su profesionalių virėjų komanda praėjusių metų pabaigoje įkūrė kulinarinę studiją „Ticket to the Kitchen“. Joje rengiami plataus spektro mokymai norintiems išmokti atsirinkti kokybiškus maisto produktus, gaminti, serviruoti ir dekoruoti stalą.

„Šią mokyklą įkūrėme sujungę daugelio žmonių pageidavimus. Maisto gaminimas man teikia dvigubą malonumą, nes pragyvenu iš to, ką labiausiai mėgstu veikti – esu labai laimingas“, – tvirtina pašnekovas.

Šalyje veikia 70 profesinių mokyklų. Didžiąją dalį mokymosi laiko sudaro praktinis mokymas mokykloje ar įmonėje. Dalies profesinio mokymo įstaigų valdymo struktūrose tiesiogiai dalyvauja verslo įmonės.

Už Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos lėšas atnaujinama praktinio mokymo bazė, perkama moderni įranga. Konkursą „Absolventų sėkmės istorija“ organizavo Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centru.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų