Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Geriausi Vilniaus abiturientai savo ateitį regi Lietuvoje

„Kaip niekada daug.“ Taip apie susirinkusius geriausius Vilniaus abiturientus, bent du egzaminus išlaikiusius itin gerai – gavusius 100 proc. įvertinimą, sakė renginio, kurio metu abiturientai buvo pagerbti sostinės Rotušėje, organizatoriai. Iš viso čia buvo pakviesti 157 Vilniaus mokyklas baigę jaunuoliai, absoliuti dauguma jų mokėsi gimnazijose.
Geriausių abiturientų pagerbimas Rotušėje
Geriausių abiturientų pagerbimas Rotušėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Egzaminai baigti, brandos atestatai įteikti, dėl ateities apsispręsta. Geriausiems iš geriausių Vilniaus abiturientams beliko paskutinė maloni prievolė – atsiimti padėkos raštus iš mero Remigijaus Šimašiaus rankų.

Sakydamas sveikinimo kalbą meras kaip itin svarbų dalyką išskyrė drąsą – drąsą ne tik priimti sprendimus, bet ir atlaikyti aplinkos, artimųjų spaudimą ir pasirinkti tai, ko nori labiausiai patys.

Daugiau nei už du egzaminus 100 proc. įvertintų abiturientų Vilniuje šiemet tikrai nemažai – į Rotušę atėjo 157. Pernai tokių tebuvo 84. Absoliuti dauguma iš jų baigė sostinės gimnazijas, vos šeši – vidurines mokyklas, kurių Vilniuje ir tebuvo likę apie dešimt.

Keturis šimtukus šiemet gavo 14 Vilniaus abiturientų, jiems padėkos iš mero rankų keliavo pirmiausia. Šie jauni žmonės mokėsi Vilniaus jėzuitų gimnazijoje, Vilniaus licėjuje, M.Biržiškos, Žvėryno gimnazijose. Dažniausiai skambėjo būtent Vilniaus licėjaus pavadinimas. Ši mokykla šiemet iš viso bent po vieną šimtuką gavusių abiturientų turi net 212.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Dovydas iš Vilniaus licėjaus
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Dovydas iš Vilniaus licėjaus

Tris šimtukus iš egzaminų gavo dar daugiau dabar jau buvusių moksleivių – 37, du – 105.

Pasirinkau studijuoti ne Lietuvoje, nes kitur stipresnis paruošimas. Tikiuosi, kad tai galėsiu panaudoti vėliau grįžęs į Lietuvą, – pasakojo Dovydas.

Vilniaus licėjų baigęs Dovydas Strimaitis gali didžiuotis – jis puikiai išlaikė egzaminus ir gavo net keturis aukščiausius įvertinimus iš visų dalykų, kuriuos rinkosi laikyti: lietuvių, anglų kalbų, istorijos, matematikos. Vaikinas tikino, kad egzaminai nebuvo nei itin sunkūs, nei lengvi. „Egzaminai kaip egzaminai“, – iš mero rankų atsiėmęs padėkos raštą šypsojosi vaikinas.

Egzaminų rezultatai jam nebuvę svarbūs. Su šokio menu susijusias studijas pasirinkęs vaikinas į būsimąją aukštąją mokyklą Nyderlanduose įstojo dar pavasarį, tad jam tereikėję brandos egzaminus išlaikyti.

„Pasirinkau studijuoti ne Lietuvoje, nes kitur stipresnis paruošimas. Tikiuosi, kad tai galėsiu panaudoti vėliau grįžęs į Lietuvą, – pasakojo Dovydas, kuris savo ateitį sieja tik su Lietuva. – Per pastaruosius dvejus metus itin stipriai pajutau, kad esu lietuvis ir čia mano vieta.“

Anot vaikino, tarp jo bendramokslių yra ir tokių, kurie lieka studijuoti Lietuvoje, ir keliaujančių į užsienį.

Džiaugiuosi, kad lieka tie, kurie šimtukus gavo, – šypsojosi Emilija.

Vilniaus jėzuitų gimnaziją baigusi Emilija Juškevičiūtė už tris egzaminus gavo geriausius įvertinimus – lietuvių ir anglų kalbos bei matematikos. Mergina į užsienį bėgti iš karto po studijų nenusiteikusi, studijuos ji Vilniuje, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute. „Man patinka daug įvairių dalykų, tai manau, kad tai rasiu politikoje“, – sakė abiturientė, pasirinkusi politikos mokslus.

Jokių papildomų pamokų ji nelankė, korepetitorių nesamdė, kaip tikina pati, jai pakakę to, ko mokė Vilniaus jėzuitų gimnazijoje. Paklausta, ar jos draugai, bendraklasiai ketina likti Lietuvoje, ar vis dėlto mieliau trauks į užsienį, Emilija pasidžiaugė – didelė dalis lieka tėvynėje. „Džiaugiuosi, kad lieka tie, kurie šimtukus gavo“, – šypsojosi mergina.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Emilija iš Vilniaus jėzuitų gimnazijos
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Emilija iš Vilniaus jėzuitų gimnazijos

Ji pati galbūt rinksis magistro studijas užsieny, tačiau tai tik ateities planas.

Skambiausi plojimai Vilniaus rotušėje skambėjo, žinoma, Vilniaus licėjaus moksleiviams – jų čia buvo daugiausia. Tačiau M.Biržiškos (93 šimtukininkai), Žirmūnų (77), Jėzuitų (72) gimnazijos taip pat turi kuo didžiuotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas