Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kaune atidarytą Komunikavimo ir technologijų perdavimo centrą investuota 2,3 mln. eurų

Kaune, Aleksandro Stulginskio universitete, duris atvėrė aukščiausio lygio Baltijos jūros regione Komunikavimo ir technologijų perdavimo centras (KTPC).
Aleksandro Stulginskio universitetas
Aleksandro Stulginskio universitetas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į laboratorijų ir verslo inkubatorių, kuris yra paskutinis mokslo, studijų ir verslo centro „Nemuno“ dalis, investuota 2,3 mln. eurų, duris atvėrė 2 naujos technologinės laboratorijos, o inovatyvią veiklą žemės ūkyje vystančių įmonių laukia 20 naujų patalpų.

Komunikavimo ir technologijų perdavimo centre prioritetas teikiamas agro-biotechnologijoms, maisto, energetikos, miškininkystės moksliniams tyrimams ir eksperimentinės plėtros rezultatų komercializavimui, sinergijos tarp mokslo ir verslo kūrimui.

Naujo Komunikavimo ir technologijų perdavimo centro veikla orientuota į inovacijų skatinimą, technologijų perdavimą bei mokslo tiriamųjų paslaugų komercializavimą.

Taip pat bus remiamas inovacijoms imlių įmonių inkubavimas, patentavimas, vykdomi rinkotyros ir rinkodaros vykdomieji tyrimai, atliekami agroinovacijų ekonominiai įvertinimai, konsultuojama dėl rizikų žemės ūkyje valdymo ar virtualių produktų kūrimo žemės ūkio verslo, mokslo, studijų srityje.

Komunikavimo ir technologijų perdavimo centras įsikūrė Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas