Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ISM absolventams bendruomenė linkėjo nuolat tobulėti, būti lyderiais ir pokyčių iniciatoriais

Ketvirtadienį, birželio 27 d., ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto bakalauro, magistrantūros, doktorantūros, Vadovų magistrantūros ir Švietimo lyderystės programų absolventams buvo įteikti studijų baigimo diplomai. Šia džiaugsminga proga šventės dalyvių pasveikinti atvyko ISM valdybos, akademinės bendruomenės nariai, universiteto draugai ir partneriai.
ISM
ISM / ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto nuotr.

Iškilmingą ceremoniją, kurios pirmoje dalyje diplomai buvo įteikti ISM bakalauro, magistrantūros ir doktorantūros absolventams, sveikinimo žodžiu pradėjo ISM rektoriaus pareigas einanti prof. dr. Viltė Auruškevičienė, kuri išreiškė pasididžiavimą ISM universitetą baigiančiais studentais bei palinkėjo ateitį ir jos siunčiamus iššūkius pasitikti drąsos kupinomis akimis.

„Kasmet į pasaulį išleidžiame vis greitesnę ir išmanesnę kartą. Kaskart ji vis kosmopolitiškesnė, norinti pažinti, patirti, pasiekti, kurti vertę, ieškoti sprendimų. Tai karta – priimanti pokyčius ir pasiruošusi keisti. Karta, kuriai rūpi, kokioje šalyje ir visuomenėje gyvena. Šiuolaikiniame pasaulyje konkurencija milžiniška, todėl, galbūt, ne viskas pasiseks iš karto. Susidūrę su kliūtimis – jas priimkite pasitikėjimo, sumanumo ir drąsos kupinomis akimis“, – sveikinimo žodį bakalauro, magistrantūros ir doktorantūros absolventams tarė prof. dr. Viltė Auruškevičienė.

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto valdybos narys, Porto verslo mokyklos dekanas dr. Ramon‘as O‘Callaghan‘as ISM absolventams teigė, kad diplomas – svarbus, tačiau ne vienintelis jų šiandienos pasiekimas. Kiekvienos laidos alumnai turi didžiuotis priklausantys ISM bendruomenei, mokęsi su bendraminčiais, susipažinę su esamais ir būsimais lyderiais, tais, kurie kuria vertę, keičia organizacijas, inicijuoja pokyčius. Anot R. O‘Callaghan‘o, bendruomenė, santykiai su aplinkiniais, bendradarbiais, šeima ir draugais – ir yra tikroji gyvenimo esmė.

„Žengdami gyvenimo keliu visuomet prisiminkite, kad jis grįstas santykiais su kitais žmonėmis: savo išmintimi bei darbu besidalijančiais aplinkiniais, komandos nariais, šeima, draugais. Organizacijose svarbiausia – stiprus kolektyvas. Profesiniame lauke – ryšių užmezgimas. Asmeniniame gyvenime – šeima, draugai ir bendruomenė. Vienas kitą turime laikyti didžiausia dovana. Kuo daugiau patirties sukaupsite, tuo aiškiai suprasite, kad svarbiausios gyvenimo akimirkos atsiranda šių santykių dėka”, – sveikinimo žodį tarė ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto valdybos narys, Porto verslo mokyklos dekanas dr. R. O‘Callaghan‘as.

ISM rektoriaus pareigas einanti prof. Viltė Auruškevičienė išreiškė susižavėjimą nuolat besimokančiais, klausiančiais, visuomet būti priekyje siekiančiais Vadovų magistrantūros bei Švietimo lyderystės absolventais, kuriems diplomai buvo įteikti antroje renginio dalyje.

„Aš, o drauge ir visa ISM bendruomenė, nuoširdžiai didžiuojamės visais vėl studijuoti pasiryžusiais ir gautas žinias į pasaulį išsinešančiais absolventais. Būtent šie nuolat besimokantys žmonės keičia sistemą, inicijuoja pokyčius, užduoda, provokuoja nepatogius klausimus, skatina neatsilikti, veikti, nuolat būti priekyje. Mokymasis jiems – vertybė. Žinios – būtinybė. Atsinaujinimas – stiprybė“, – ISM absolventais didžiavosi rektoriaus pareigas einanti prof. dr. V. Auruškevičienė.

ISM Vadovų mokyklos studijų dekanė doc. dr Neringa Ivanauskienė džiaugėsi, jog šiemet ISM Vadovų mokyklą baigia jau 36 magistrantų laida. Savo kompetencijas išplėsti ir turimas žinias pagilinti siekiantiems aukščiausiojo ir viduriniojo lygmens vadovams skirtas magistrantūros studijas baigė ir į iškilmingą šventę diplomus atsiimti atvyko net 104 absolventai.

„ISM Vadybos ir ekonomikos universitete vis daugiau vadovų įgyja verslo vadybos magistro laipsnį. Nuolat augantis lyderių susidomėjimas mūsų siūlomomis studijomis rodo aukštą čia ruošiamų programų kokybę, kurios vadovams padeda atnaujinti savo žinias, tobulinti turimus įgūdžius ir išsiugdyti naujas kompetencijas. Džiaugiuosi magistro diplomus šiemet galėdama įteikti 104 įmonių ir organizacijų lyderiams, kurie, esu tikra, ISM universitete pagilino turėtas žinias, pažino naujas sritis, atrado bendraminčių bei užmezgė vertingas pažintis”, – kalbėjo ISM Vadovų magistrantūros studijų dekanė doc. dr. N. Ivanauskienė.

Švietimo lyderystės magistrantūros absolventams, studijų metu stiprinusiems lyderystės švietimo srityje kompetencijas, susipažinusiems su pasaulinėmis gerosiomis švietimo praktikomis ir mokslinėmis išvadomis, Taikomosios organizacijos psichologijos modulio ir Švietimo lyderystės programos vadovė Margarita Pilkienė linkėjo ISM gautas žinias, išgirstas teorijas, analizuotas pasaulines gerąsias praktikas pritaikyti savo darbe, kasdienybėje, inicijuoti bei skatinti pokyčius.

„ISM didžiuojasi projekto „Lyderių laikas“ ketvirtąja magistrų laida. Esu tikra, kad paskaitos švietimo sistemoje besidarbuojantiems lyderiams, kurie gyvena atradimo, tobulinimosi, skaitymo ir pasaulio tyrinėjimo džiaugsmu suteikė vertingų žinių. Tikiu, kad čia praleistas laikas sustiprino Jūsų kompetencijas, sužadino dar didesnį norą ieškoti spragų ir jų sprendimo būdų, paskatino tapti progresyvių savo organizacijų bei visos švietimo bendruomenės pokyčių katalizatoriais”, – sakė M. Pilkienė.

Sveikinimo žodį tarti bei sėkmingos ateities, motyvuojančių iššūkių bei nuolatinio noro mokytis ISM absolventams palinkėti atvyko Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius, Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Strateginių programų skyriaus vedėjas Ričardas Ališauskas, Norvegijos-Lietuvos prekybos rūmų narys bei buvęs valdybos pirmininkas ponas Stein Ove Sektnan, „100 talentų“ programos partnerės, „CargoGO” įmonių grupės valdybos narė Jūratė Butinavičienė, ISM „100 talentų“ programos partnerės „Fabula Hill+Knowlton Strategies“ projektų direktorius Maksimas Reznikovas ir kiti.

Iškilmingos ceremonijos metu įvyko muzikiniai ISM alumnės Natalijos Demeško bei Ugnės Šakenytės, Irinos Bukinos ir Justinos Kecoriūtės pasirodymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas