Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinis įvykis: KTU iš plagiatoriaus atėmė daktaro laipsnį

Lietuvoje – istorinis įvykis – Kauno technologijos universitetas (KTU) atšaukė prieš dešimtmetį Pauliui Banevičiui suteiktą mokslo daktaro laipsnį, rašo portalas delfi.lt.
Kauno technologijos universitetas
Kauno technologijos universitetas / Kaunas.lt nuotr.
Temos: 1 Technologijos

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į KTU senato sudarytos specialios komisijos, tyrusios P.Banevičiaus disertacijos aplinkybes, išvadas.

„Komisijos išvadose teigiama, kad rengiant disertaciją buvo nusižengta mokslinio sąžiningumo principui. Disertacijoje buvo pateikta reikšminga apimtis svetimų mokslo rezultatų be reikiamų nuorodų į šių rezultatų autorius“, – teigia KTU.

KTU tvirtinimu, klaidos pripažinimas ir ištaisymas po dešimtmečio rodo stiprumą, Švietimo ir mokslo ministerija tokį universiteto žingsnį vertina kaip precedentą ir apsivalymą.

Šią istoriją portalas delfi.lt aprašė praėjusių metų rugsėjį. 2002 m. KTU apginta P.Banevičiaus daktaro disertacija „Relaksaciniai procesai karščiui atspariuose polimeruose ir jų charakterizavimas“. Zita Migonienė tvirtino, kad P.Banevičius „išrado“ tai, ką jau 1984 m. savo disertacijose apgynė ji ir kiti mokslininkai.

Į mokslininkų ginčą teko įsikišti prokuratūrai, teismams, universiteto senatui. KTU Senatas dar 2003 m. buvo pripažinęs, kad disertacija – plagiatas, tačiau daktaro laipsnis P. Banevičiui taip ir nebuvo panaikintas.

 

 



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas