Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunas verslininkas su komanda žada padovanoti vienam lietuviui 10 tūkst. dolerių studijoms JAV

Lietuvių įkurta ir Lietuvoje įsteigta internetinių kuponų kompanija, veikianti Amerikos rinkoje, tiesia ranką nepasiturintiems gimtinės (ir ne tik) jaunuoliams. Vienam iš tų, kuris bus atrinktas, kompanija, atstovaujama jos bendraįkūrėjo Jokūbo Laukaičio, padovanos 10 tūkst. dolerių jo ar jos studijoms JAV ir taip palengvins dalį studijų kainos naštos.
Jokūbas Laukaitis
Jokūbas Laukaitis / Asmeninio archyvo nuotr.

J.Laukaitis – vienas iš kompanijos įkūrėjų, verslo pasaulyje besisukantis dar nuo 15-os metų. Šiuo metu darbą derina su malonumais – bedirbdamas tuo pačiu metu keliauja po Aziją.

Neseniai jis su savo kolegomis pakvietė visus svajojančius apie studijas už Atlanto pildyti paraiškas ir įrodyti, kad būtent jūs esate verčiausias gauti pinigų sumą, kuri palengvins studijų kainos naštą. Iki šių metų birželio 1 d. tinklalapyje www.chameleonjohn.com/scholarship galima pildyti paraišką ir pretenduoti į pinigus galbūt jūsų svajonei išpildyti.

„Mes šiuo metu dirbame tik JAV rinkoje ir padedame žmonėms sutaupyti apsipirkinėjant šimtuose skirtingų elektroninių parduotuvių, duodami nemokamus nuolaidų kodus, tad mūsų misija, plačiąja prasme, yra padėti žmonėms taupyti. Dėl šios priežasties, verslui atsistojus ant kojų, nusprendėme vienam studentui/-ei padėti stipriai sumažinti savo studijų skolą, juk daugelis žmonių nesugeba jos išmokėti iki gilios senatvės“, – apie kilusią idėją pasakojo J.Laukaitis.

Lietuvis tvirtina, kad atiduotų šią „nuolaidą“ studijoms be jokių būsimo studento ar studentės įsipareigojimų. „Sunku pasakyti, ar tie pinigai atsipirks, tačiau, jeigu yra galimybė padėti, kodėl ne?“, – klausia J.Laukaitis.

Birželio 1 d. bus baigtas paraiškų priėmimas. Tuomet, perskaitę ir įvertinę visų dalyvių atsakymus, kompanijos atstovai nuspręs, kurio dalyvio gyvenimą ši stipendija galėtų pakeisti labiausiai.

„Tai neišvengiamai bus subjektyvus atrankos procesas, tačiau vargu, ar to galima išvengti. Pinigus pervesime į studento/-ės universiteto sąskaitą, patvirtinę, kad jis/ji ten studijuoja/studijuos“, – pasakojo lietuvis. Šiuo metu kompanija dirba su beveik 50 JAV universitetų ir šis skaičius didėja.

Dabar per dieną sulaukiame 600-1200 apsilankymų, tad susidomėjusių itin daug, – apibendrino startavusio projekto rezultatus J.Laukaitis.

„Žmonės gali aplikuoti tik tie, kurie nori studijuoti mūsų partnerių universitetuose bei TOP 100 geriausių universitetų JAV. Tad galima rinktis iš kiek daugiau, nei 150 universitetų ir skaičius vis didėja“, – sakė J.Laukaitis.

Pasak lietuvio verslininko, susidomėjimo galimybe gauti pinigų studijoms JAV kompanija sulaukė dar prieš paleidžiant platformą paraiškoms pildyti.

„Prieš paleidžiant projektą turėjome 1300 susidomėjusių žmonių, kurie davė savo el. paštus. Dabar per dieną sulaukiame 600-1200 apsilankymų, tad susidomėjusių itin daug“, – apibendrino startavusio projekto rezultatus J.Laukaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas