Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunieji verslininkai mugėje pristatė savo idėjas ir išskirtines dovanas

Trečiadienį, gruodžio 9 dieną, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto patalpose šurmuliavo didžiausia Lietuvoje jaunimo verslumą skatinanti mugė ISM YOUTH MARKET.
ISM Youth Market mugė
ISM Youth Market mugė / Martyno Jaugelavičiaus nuotr.
Temos: 1 Mugė

Kaip teigia organizatoriai, čia savo idėjas pristatė bei išskirtines dovanas Kalėdoms pardavinėjo daugiau kaip 50 talentingų verslininkų, tarp kurių buvo galima pamatyti tiek jau spėjusius išpopuliarėti prekės ženklus, tiek dar visai pradedančius, pirmuosius žingsnius žengiančius startuolius.

ISM Youth market buvo puiki galimybė pristatyti savo verslus ir ISM studentams. Vienas jų, "Dropbyke" ir "Voymigo" įmonių atstovas Laurynas Zavadskis minėjo, jog pradedantieji verslininkai jaučia didelį palaikymą ir paramą bei turi galimybę kreiptis į patyrusius ekspertus visais verslo klausimais. Tačiau, reikia paminėti, jog labai trūksta realių veiksmų.

„ISM Youth market yra puikus šios problemos sprendimo pavyzdys. Manau, jog tai nuostabi iniciatyva, kurios metu startuoliai gali tikrinti savo verslo idėją ne tik apklausomis ar statistinėmis analizėmis.“ – įspūdžiais dalinosi L.Zavadskis.

„ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas buvo mano verslumo pradininkas. Net gaila, kad verslą pradėjau tik pabaigus universitetą, o ne studijuodama. Tai tobula terpė versliems žmonėms, tiek daug paramos, padrąsinimo ir įkvėpimo nebuvau sutikus jokioj kitoj erdvėje.“ -– įspūdžiais dalinosi mugės dalyvė, jauno verslo „The Chairs“ įkūrėja ir ISM absolventė Austėja Kazlauskaitė.

Mugės metu taip pat vyko paskaitos su novatoriško verslo atstovais. Savo verslo patirtimi ir patarimais dalijosi žurnalistas Orijus Gasanovas, maisto iliustratorė ir kūrybininkė Jolita Vaitkutė, „Geros valios projektai“ įkūrėja ir ISM absolventė Inga Langaitė ir išskirtinio prekės ženklo „atsikeli ir varai“ kūrėja Aušra Šeduikytė. Pranešėjai dalinosi savo patirtimi bei idėjomis, kaip pasitelkiant kūrybiškumą ir verslumą įgyvendinti savo idėjas ir prisidėti prie visuomenės gerovės.

„Jaunam žmogui, tuo pačiu ir sau patarčiau turėti ryžto keisti ir išnaudoti savo jaunatvišką maksimalizmą geriausia linkme – iniciatyvoms, tobulėjimui. Kūrybiškumą ir verslumą skatina noras keisti. Bet tam, reikia eiti nuo pat pradžių ir auginti visuomenę, kuriai rūpi. Tai yra priemonė pasiekti tikslus, kuri ateina iš problemos. Visada sakau, kad visi išradimai gimė iš nepatogumo. Todėl linkiu kelti sau iššūkius ir nuolat tobulėti.“ – su susirinkusiais įkvėpimu dalinosi maisto iliustratorė ir kūrybininkė Jolita Vaitkutė.

Mugės organizatoriai džiaugiasi, kad artėjant kalėdiniam periodui, Vilniaus senamiesčio gatvėmis skubantys praeiviai užsukę į universitetą galėjo prisidėti prie jaunų žmonių verslumo skatinimo bei žada, jog kitais metais mugė suburs dar daugiau kūrybiškų ir verslių idėjų atstovų bei taps kasmetine tradicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas