Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jaunimo atstovas Vytautas Keršanskas apie Lietuvos atkūrimo darbus: kiekvienas valstybinės reikšmės įvykių minėjimas nėra tik žmonių juose dalyvavusių reikalas

„Lietuva tikrai turi turtingą jos ateitį kuriančių ir norinčių puoselėti jaunuolių. Tačiau jai trūksta to jaunimo konsolidacijos, trūksta, nes jaunimas nėra išmokytas istorinių tiesų“, – konferencijoje apie valstybės atkūrimo darbų svarbą jaunajai kartai kalbėjo Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto studentas Vytautas Keršanskas.
Vytautas Keršanskas
Vytautas Keršanskas / Organizatorių archyvo nuotr.

Pranešėjas akcentavo, kad jaunimui, kuris nebuvo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo įvykių dalyvis labai svarbi istorinė atmintis.

„Ryšys tarp gyvųjų, mirusių ir dar gimstančių yra pamatinė sąlyga tam, kad politinė bendruomenė, tauta neišsivaikščiotų kas sau...

Pasižiūrėkite, kaip patriotiškai išauklėti buvo jaunuoliai, kurie 1944–1945 m. išėjo į miškus.

Šešiolikmečiai vaikai būriais, ištisomis klasėmis suprato savo pareigą ginti tėvynę. Jų pralietas kraujas dabar mums leidžia didžiuotis, kad pavergtoji tauta iš tiesų yra kovotojų tauta.

Visą okupacijos laikotarpį Lietuvos jaunuomenė iš tiesų vienaip ar kitaip nebuvo nutildyta ir kulminaciją pasiekė Sąjūdžio Lietuvoje. Kyla klausimas, ar šiandien jaunuomenė elgtųsi taip pat?

Ar esant ekonominei negerovei svetur išsikraustantis jaunimas sugebėtų susitelkti iškilus grėsmei?“, – retoriškai klausė V.Keršanskas.

Anot jaunimo atstovo, kiekvienas valstybinės reikšmės įvykių minėjimas nėra tik žmonių juose dalyvavusių reikalas. Anaiptol, istoriniai mūsų tautos ir valstybės puslapiai yra kur kas aktualesni tiems, kurie dar ateis.

Juk būtent jaunimas visada buvo ir bus savo tėvynės vėliavnešys, jos puoselėtojas ir saugotojas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas