Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Justė Arlauskaitė – Jazzu ir Marijonas Mikutavičius Šimtmečio „Ačiū“ siunčia savo mokytojams

Pasitikdami Mokytojo dieną prie Valstybės atkūrimo šimtmečio kampanijos „Ačiū“ prisijungė atlikėja Justė Arlauskaitė – Jazzu ir Marijonas Mikutavičius. Pastarasis nė nedvejodamas pasakė žinantis, kokiai savo mokytojai nori nusiųsti savo „Ačiū“ atvirlaiškį.

Siųsdamas savo padėką Marijonas Mikutavičius sakė: „Mokytojai būna trijų rūšių. Tie, kuriems tu beveik neegzistuoji. Tie, kurie tavęs nemėgsta. Ir tie, kurie tave palaiko. Aš turėjau problemų su tiksliaisiais mokslais ir žmonės iš to pasaulio norėjo, kad būčiau pakartas ant vėliavos stiebo kokios nors valstybinės šventės proga. Tačiau lietuvių kalbos mokytoja manyje visgi įžvelgė trupinį prasmės ir menkas proto užuomazgas, todėl palaikė, guosdavo ir leisdavo išsižliumbti į sterblę. Esu jai dėkingas už viltį, jog nesėkmės akimirkomis kažkam vis tiek esi reikalingas".

Justė Arlauskaitė – Jazzu ilgai ieškojo sprendimo, kuriai iš savo mokytojų tarti „ačiū“ ir savo padėką skyrė visoms mokytojoms, kurios ją atvedė į ten, kur ji yra dabar. Iš visų labiausiai ji išskyrė moterį, kuri buvo „didžiausia ne tik muzikos, bet ir gyvenimo mokytoja - mamutė Birutė Trinkūnaitė". Justė pasakodama apie ją tęsė: „Ji buvo pirmoji mano muzikos mokytoja, esu jai dėkinga už kelio pradžią ir už tai, kas esu šiandien, už kantrybę ir tikėjimą manimi, už talento puoselėjimą ir už visas įkvepiančias pamokas - ir muzikos, ir gyvenimo“.

Atvirlaiškių kampanija „Ačiū“ siekiama padėkoti visiems prisidėjusiems Lietuvos ir kiekvieno iš mūsų kelyje į sėkmę.

Atvirlaiškių kampanija „Ačiū“ siekiama padėkoti visiems prisidėjusiems Lietuvos ir kiekvieno iš mūsų kelyje į sėkmę. Kampanija vyksta etapais atsižvelgiant į Lietuvai svarbius įvykius – žmonės skatinami siųsti suasmenintus atvirukus valstybės ir jų pačių gyvenime svarbiems asmenims.

Kampanija įgavo pagreitį. Ji prasidėjo 2017 m. kovo 29 d. minint vieną reikšmingiausių Lietuvos pasiekimų – įstojimą į NATO. Vėliau „Ačiū“ atvirlaiškiai buvo siunčiami Europos dienos, Gatvės muzikos dienos, Vaikų gynimo dienos proga. Birželio 16-ąją „Ačiū“ tarėme Islandijai, o liepos 6-ąją atvirlaiškius siuntėme užsienio lietuviams.

Daugiau informacijos apie kampaniją „Ačiū“ interneto portale www.lietuva.lt

„Ačiū“ atvirlaiškiai yra nemokamai prieinami Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus apskričių bibliotekose bei 60 Lietuvos savivaldybių viešosiose bibliotekose.

TAIP PAT ŽIŪRĖKITE: Augusto Lima: visuomet tai prisiminsiu. Šarūnai, tu esi geriausias

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas