Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaip padėti paaugliui, kuris aptingo arba jam sunku mokytis

Mokymasis pandemijos sąlygomis neigiamai veikia mokinius, ypač paauglius. JAV televizijos kanalas „NBC News“ ir ne pelno organizacija „Challenge Success“, priklausanti Stanfordo edukologijos aukštajai mokyklai, neseniai atliko tyrimą.
Mokymasis karantino metu
Mokymasis karantino metu / „The New York Times“/Marta Monteiro nuotr.

Jis parodė, kad šiais metais 50 procentų daugiau Jungtinių Valstijų vidurinės mokyklos moksleivių teigia, kad jaučiasi atitrūkę nuo mokyklos. Gruodžio mėnesį JAV veikianti švietimo naujienų platforma „Education Week“ pranešė, kad mokyklose pastebimas „dramatiškai išaugęs neišlaikytų ar beveik neišlaikytų testų skaičius“.

Vienas pagrindinių atotrūkio nuo mokyklos simptomų yra namų darbų nedarymas – problema, kuri gali lengvai virsti tikrų tikriausia kitų susijusių problemų lavina. Kuo labiau mokiniai atsilieka, tuo sunkiau jiems būna mokytis ir tuo mažiau tikėtina, kad jie jausis galintys pasivyti bendraklasius.

Gera naujiena yra ta, kad sužinoti apie neatliktus namų darbus yra pirmas žingsnis, padėsiantis vaikams grįžti į vėžes. Tiesiog turėkite omenyje keletą dalykų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas