Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno švietimo įstaigose vietos užteks visiems priešmokyklinukams

Nuo šių metų rugsėjo 1 d. bus įteisintas privalomas priešmokyklinis ugdymas. 2010 m. gimusių kauniečių tėvai ar globėjai iki gegužės pabaigos kviečiami kreiptis į švietimo įstaigas, organizuojančias ikimokyklinį ugdymą. Kauno miesto savivaldybės atstovų teigimu, vietos užteks visiems priešmokyklinukams, kurių ugdymas grupėse bus nemokamas, – praneša Kauno miesto savivaldybė.
Ruošiamos patalpos priešmokyklinukų grupėms
Ruošiamos patalpos priešmokyklinukų grupėms / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

2016-2017 mokslo metais priešmokyklinės grupės veiks kiekvienoje Kauno ikimokyklinėje įstaigoje ir mokykloje-darželyje, taip pat – ir mokyklose-daugiafunkciuose centruose. Bus sudaromos grupės rusakalbiams vaikams bei jauniesiems kauniečiams su klausos sutrikimais.

Bus sudaromos grupės rusakalbiams vaikams bei jauniesiems kauniečiams su klausos sutrikimais.

„Ikimokyklinis ugdymas yra be galo svarbus tolimesnei vaiko raidai. Vaikų rezultatai, kurie yra ugdomi pagal priešmokyklinio ugdymo programą, yra žymiai geresni negu tų, kurie nelanko. Tai pat yra svarbu integruoti vaikus iš socialinėje atskirtyje esančių šeimų.

Šis sprendimas orientuotas į socialinės atskirties mažinimą“, – akcentavo Kauno mero patarėjas švietimo klausimais prof. Dainius Pavalkis.

Planuojama, kad priešmokyklinės grupės 2016–2017 mokslo metais veiks ir šiose Kauno bendrojo ugdymo mokyklose: Aleksoto seniūnijoje – Jurgio Dobkevičiaus progimnazijoje (planuojamos 2 grupės) ir šv. Pranciškaus gimnazijoje (2 grupės); Dainavos seniūnijoje – VDU „Atžalyno“ progimnazijoje (1 grupė), Viktoro Kuprevičiaus (1 grupė) ir Dainavos (1 grupė) pagrindinėse mokyklose, „Vyturio“ gimnazijoje (2 grupės);

Eigulių seniūnijoje – Suzukio pradinėje mokykloje (3 grupės) ir Martyno Mažvydo pagrindinėje mokykloje (1 grupė); Gričiupio seniūnijoje – „Varpelio“ pradinėje mokykloje (1 grupė) ir Simono Daukanto progimnazijoje (1 grupė); Panemunės seniūnijoje – Vaišvydavos pagrindinėje mokykloje (1 grupė);

Petrašiūnų seniūnijoje – Palemono gimnazijoje (1 grupė); Šančių seniūnijoje – Šančių pagrindinėje mokykloje (1 grupė) ir KTU Vaižganto progimnazijoje (1 grupė); Šilainių seniūnijoje – Tado Ivanausko progimnazijoje (2 grupės), šv. Kazimiero (1 grupė) ir Milikonių (1 grupė) pagrindinėse mokyklose; Vilijampolės seniūnijoje – Veršvų vidurinėje mokykloje (1 grupė).

Grupės rusakalbiams vaikams bus sudaromos Aleksandro Puškino gimnazijoje, vaikams su klausos sutrikimais – Kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centre.

„Tai yra preliminarūs skaičiai, nes prašymų priėmimas dar vykdomas. Jei matysime, kad kažkur yra didesnis poreikis, tose miesto švietimo įstaigose, kur yra erdvės plėsti grupių skaičių, tai ir padarysime. Tarkime, pagal dabartinį gautų prašymų skaičių T.Ivanausko progimnazija planuoja 2 priešmokyklines grupes, bet jei reikės, ten gali būti įkurtos ir 4 grupės.

Lygiai ta pati situacija ir su Milikonių pagrindine mokykla bei dalimi kitų švietimo įstaigų. Galutiniai sprendimai dėl klasių komplektų ir grupių skaičių bus priimti birželio mėnesį, kuomet matysime galutinius gautų prašymų skaičius“, – aiškino Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas